Waarom helpt de morning after pil wel op elke dag van de maand, en een gewone anticonceptie pil niet??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De namen zeggen het al! De anticonceptiepil voorkomt de eisprong. Daarvoor moet je die pil dus wel steeds slikken, want die eisprong wordt voorbereid door je lijf - en je weet niet precies wanneer die eisprong is, dus een middel dat je alleen zou hoeven slikken als je tegen je eisprong aan zit zou handig lijken maar is in de praktijk niet werkbaar. De morningafterpil voorkomt innesteling van een bevruchte eicel. Die pil slik je alleen na onveilige seks, als er dus kans is op een bevruchting. Daarom is het een noodmiddel - de dosis hormonen die je binnenkrijgt is ook veel hoger dan bij het slikken van de gewone anticonceptiepil. Toegevoegd na 2 minuten: Nog wat informatie: http://www.noodpil.nl/ Hier de bijsluiter van een van de varianten van de morningafterpil: http://www.norlevo.nl/Bijsluiter_NorLevo_1.5_mg_Site.pdf

Omdat een MAP een bom hormonen is, en de normale pil niet.

Je de deze beide pillen echt niet met elkaar vergelijken, want het is appels met peren vergelijken. Een gewone anticonceptiepil geeft maar een heel kleine hoeveelheid hormonen af, zodat hij na een maand pas betrouwbaar is. De morning after pil is een soort paardenmiddel, dat echt niet goed is voor je lichaam. Het is een enorme hoeveelheid hormonen in één keer, waar je lichaam echt behoorlijk last van kan hebben. Ik heb er ooit bij de dokter om gevraagd en die kreeg ik ook, met daarbij meteen een recept voor de gewone pil. De morning after pil is echt alleen voor noodgevallen en absoluut niet aan te raden in plaats van gewone anticonceptie.

Een anticonceptiepil werkt (als je hem alle 21 dagen normaal inneemt, zonder overgeven en diarree, en antibiotica) de gehele maand. De week dat je hem niet neemt, werkt hij wel, maar dit is je stopweek, waarin je ongesteld wordt. Het heeft er dus niets mee te maken dat hij dan wel/niet werkt, want ook al neem je hem die week niet, zo is het ontworpen, je bent gewoon beschermd tegen zwangerschap (niet tegen SOA's). Een morning after pil is er om je binnen 72 uur na onbeschermde sex geen ongewenste zwangerschap te laten hebben. Het is inderdaad rotzooi, dus waar mogelijk vermijden, en gewoon de pil slikken en/of condooms gebruiken. Let wel, de combinatie van pil en condoom is het meest betrouwbaar om zwangerschap en SOA's te voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100