is er medicatie die haar kan helpen?

mijn beste vriendin zit met een heel raar "probleem". ze geeft aan dat ze zich sinds haar menopauze vaak permanent opgewonden voelt (seksueel) zonder enige aanleiding. het is dus niet zo dat ze dit bv. enkel heeft in gezelschap van een man of dergelijke, het gebeurt gewoon tijdens de dag. dat maakt haar erg rusteloos, zij schaamt er zich ook voor. ze heeft een man en een voor haar leeftijd gezond seksueel leven (man is wel vaak op zakenreis maar dat was hij vroeger ook en toen had ze dat niet). masturberen helpt heel even maar geeft ook geen ontlading op langere termijn, volgens haar verergert dit het probleem juist. Ik heb haar geadviseerd naar de dokter te gaan maar dat durft ze niet. Nu dacht ik : misschien moet ze bij die dokter ook niet over deze kwestie beginnen, maar gewoon iets vragen tegen menopauzeklachten. Want volgens mij zal dat er toch iets mee te maken hebben. En dan kan ze misschien om een welbepaalde middel vragen dat ook deze situatie wat kan verlichten. Is er een middel dat naast andere klachten ivm overgang ook dit bestrijdt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb in het blad Psychologie een keer een artikel hierover gelezen. In dat geval was het heel erg, en dat was ook echt een aandoening, een soort ziekte. Ze zal er toch mee naar de dokter moeten, die heeft heus wel gekkere dingen meegemaakt hoor. Misschien heeft het in haar geval inderdaad met de overgang te maken, misschien iets anders. Maar er is geen huismiddeltje voor, ben ik bang. Je zou eens op de site van Psychologie kunnen kijken of je dat stukje nog vindt. Toegevoegd na 7 minuten: Even gezocht op de site van Ps. maar je moet inloggen voor het hele artikel. Hier wat ik vond: Mijn lijf smeekt continu om een orgasme’ - Psychologie Magazine Artikel, oktober 2008, Pagina 025_1, 1602 woorden Op een dag kreeg Nicky bijna een orgasme. Zomaar, zonder seks. Het was het begin van een zeldzame zi...

Een verhoogd of verlaagd libido duidt meestal een wisseling in de hormonen aan. Ze is in de menopauze geef je aan, dus hormoonwisseling is dan logisch alleen in de meeste gevallen veroorzaakt het een libidoverlies, niet een stijging. Er zijn genoeg middelen die overgangsklachten verminderen of ondersteunen gedurende de overgang maar of dat dit echt effect heeft op de hormoonbalans durf ik niet te zeggen. Ik denk toch dat ze er wijs aan doet om naar een geneacoloog te gaan.

hormonale kwestie lijkt me idd. St.-janskruid tegen opvliegers tijdens de menopauze Door het dalen van de oestrogeenniveaus ervaren vrouwen tijdens en rond de menopauze symptomen die veroorzaakt worden door vasomotorische instabiliteit, dat wil zeggen dat het vernauwen en verwijden van de bloedvaten verstoord is. Sommige planten bevatten stoffen die qua structuur en werking identiek zijn aan menselijke hormonen. Eén van die planten is St.-janskruid Na acht weken vermindert de duur van de opvliegers significant bij vrouwen die St.-janskruid nemen. Zij hebben ook minder vaak opvliegers en bovendien zijn hun opvliegers minder hevig, vergeleken met vrouwen die een placebo nemen. als je met google zoekt naar hormoonhuishouding en st. janskruid vind je meer info. misschien dat dit kan helpen?

Bronnen:
http://fache.pronovix.net/artikel/st-jansk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100