Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hebben mannen vroeger als ideaalbeeld voor een vrouw ook een keer geen grote buste en billen gehad?

Ik zag laatst zo'n video over het ideale lichaamstype door de jaren heen. De lichaamstypen verschilden heel erg. Er stond ook bij dat een paar jaar geleden het ideale lichaamstype extreem dun was, maar volgens mij hielden mannen van al van curves. Ik vraag me dus af, is het altijd zo geweest dat mannen van een grote buste en kont houden of hebben mannen ook een platte buste en extreem slank lichaam bijv. ook ideaal gevonden?

Ik heb het hier over de meeste mannen: in het algemeen. Natuurlijk heeft iedere man zijn eigen 'ideaalbeeld'.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is onwaarschijnlijk. De voorkeur van mannen voor sexuele signalen van vrouwen is hoogstwaarschijnlijk aangeboren. Van oorsprong zijn wij apen en bij hen vormt het achterwerk van vrouwtjes een van de belangrijkste sexuele signalen. Toen wij als apen rechtop gingen lopen ontwikkelden we een beter gespierd achterwerk wat onze soort een onder apen uniek kenmerk gaf: ronde billen. Die vormen een van de belangrijkste uiterlijke sexuele signalen, maar probleem is dat ze niet meer zichtbaar zijn als man en vrouw naast elkaar lopen. Daarom hebben mensenvrouwen een alternatief ontwikkeld om de aandacht van mannen te trekken: borsten. Dat zijn imitatiebillen. Aangezien zij van nature de sterkste aantrekkingskracht op mannen hebben is niet te verwachten dat het ideaalbeeld ooit slappe billen en kleine slappe borsten is geweest. Toegevoegd na 9 uur: De reactie van Uhmramon, waarvoor dank, maakt duidelijk dat ik onvolledig in mijn antwoord ben geweest. De door mij genoemde uiterlijke kenmerken van een vrouw wijzen erop dat de vrouw goed in staat is tot succesvolle reproductie en dus aantrekkelijk is als sexuele partner.

Bronnen:
Desmond Morris. De aangeklede aap....

In de tijd van de Egyptische farao's was er een heel ander schoonheidsideaal: Cleopatra (die als het toppunt van schoonheid werd beschouwd) had bijvoorbeeld ringen vet rond haar nek, die Venusringen werden genoemd. Verder was ze klein en mollig, en had ze bijna geen billen/buste.

In de jaren twintig was het schoonheidsideaal wat 'platter', zo werden de jurken voor vrouwen ook zo gemaakt dat het de borsten en de heupen niet benadrukte. Ook werd er geen nadruk gelegd op de taille door middel van een 'drop waist' in de jurken. Als je afbeeldingen van oorspronkelijke jaren 20 jurken ziet kun je dit goed zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100