Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb Asperger. Wat nu?

Ik ben getest voor ADD maar daar kwam uit dat ik het net niet had. Ze dachten meer aan Asperger, wat ook in mijn familie veel voorkomt (autisme). Ik word daar nu op getest maar via het UWV hebben ze het al bevestigd en bij het GGZ zei ze ook al dat ik daar al zowat van uit kan gaan. Nu word ik doorgestuurd naar het Autismecentrum voor verder onderzoek.

Wat kan ik hier aan doen? Ik heb veel structuur nodig, maar als ik iets bijhoud, agenda, schema's of een dag besteding houd ik me daar nooit aan.

Wat mij ook opviel is dat vroeger begrijpend lezen, nu nog, heel slecht was en daardoor niet de gewenste niveau haalde als wat ik aan kon. Mijn IQ is 125 en EQ is ontzettend laag. Sociaal en emotioneel ben ik heel slecht. Ik snap mijn eigen emoties niet goed. Dan moet ik echt goed door denken.

Snel afgeleid, angst, niks afmaken/bij kunnen houden (huishouden), werk niet kunnen behouden (heb zon 15 baantjes gehad.

Ik ben zelf 19 jaar, woon op mezelf. Daardoor veel zelfstandigheid wat er op je af komt. Sinds toen ben ik naar de dokter gegaan omdat t in een klap niet goed ging.

En nu sta ik hier. Met waarschijnlijk Asperger. Ik kan dat accepteren, maar wil ik weten hoe ik er mee om moet gaan, trucjes, tips... Ik heb veel geprobeerd.

Wat kan ik het beste doen?
Ik denk zelf aan medicatie, boek bestellen erover voor mijn vriend (die het ook niet begrijpt, nu iets meer)

Toegevoegd na 7 minuten:
ik zie overal een patroon in. Zit veel dingen te tellen in mijn hoofd. Kan zo huilen, paniek in gesprek.

Weet jij het antwoord?

/2500

"Wat kan ik het beste doen? Ik denk zelf aan medicatie" Dit is naar mijn idee een hele verkeerde benadering. Natuurlijk zal je, als je er om vraagt, iets voorgeschreven kunnen krijgen en de rest van je leven volgestampt worden met medicatie maar deze dingen helpen niet. Waarom? Omdat asperger/pdd-nos geen ziekte is maar een indicatie is van enkele beperkingen in je sociale/emotionele vaardigheden. Er bestaat geen wonderpil die je emotionele tekortkomingen ineens oplost, alleen pillen die je kalmeren ed. Wat je zegt over boeken kopen voor je vriend is voor hem ook slechts een deel van de oplossing. Elk geval van asperger in uniek en verschilt een beetje van elkaar. Daarnaast hebben mensen met asperger ook lang niet allemaal dezelfde symptomen. Om je vriend het te laten begrijpen moet jij hem uitleggen waar jij in het dagelijks leven meer moeite mee hebt zodat hij zich daarop kan aanpassen. (Naast je vriend ook andere mensen waar je veel tijd mee doorbrengt) Structuur is belangrijk omdat je daardoor rustiger kan worden in je hoofd. Als je echt structuur wilt aanbrengen moet je heel kinderachtig beginnen. Maak samen met je vriend een schema In het begin zal hij je moeten helpen om je hieraan te houden maar als het goed is wordt jij rustiger van structuur waardoor je het uit jezelf makkelijker gaat vinden om het bij te houden. Je kunt het tot op zeker hoogte jezelf aanleren. Hoop dat je hier iets mee kunt. groet, mede A.S.Ser

Hallo. Ik ben al kinderhulpverlener vaker op zoek geweest naar goede boeken voor ouders die ontdekten, ver in hun volwassenheid, dat zij (zelf ook) Asperger hadden (net als hun kind dus). Ik vond dit wel een mooi boek en het staat gewoon op Internet. Het is bedoeld voor de partners maar je hebt er zelf ook veel aan denk ik. Ik weet dat het je dagelijkse problemen niet oplost, maar je hebt je partner om je daarbij te helpen. Dit boek legt veel op een heldere manier uit. Succes. https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=asperger%20volwassenen%20hulp&source=web&cd=8&ved=0CC4QFjAH&url=http%3A%2F%2Fwww.boompsychologie.nl%2Fdocumenten%2Fnieuwezijds%2F9789057122682.pdf&ei=_fSlU7fcKcTkOuWDgdgP&usg=AFQjCNFLWklMRF0p6AHrX-_AOA-xV9ZePg&sig2=jaPvkr0D19J1SHvAdxTx3A&bvm=bv.69411363,d.ZWU

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100