Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb een diagnose, waar kan ik terecht om chronisch dr dp te laten behandelen? ik ben net volwassen geworden, maar zelfredzaamheid is slecht

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb het even nagelezen bij Google. Nou, nou, er is weer een etiket ontdekt. Het is een symptoom van iets anders. Het voornaamste in het symptoom is de vervreemding van jezelf en je eigen lichaam. De therapie waar ik het meest vertrouwd mee ben (opleiding) is Gestalttherapie en de Psychosynthese. Dit lijkt mij een handvat te kunnen zijn om jezelf weer als jezelf te ervaren. Via het NIP kan je aan de naam van een goede psycholoog komen. De ziektekostenverzekering vergoedt meestal wel vijf gesprekken. Je huisarts en de psycholoog zelf weten wel hoe je aan een indicatie voor eventueel meer gesprekken zou kunnen komen. Als je naar een therapeut gaat, moet je geen medicatie gebruiken, want het is belangrijk dat je bij je gevoel kunt komen. Door medicatie kom je juist vaak in een situatie dat je vervreemd raakt van jezelf.

Bronnen:
http://psychologenkindvolwassene.praktijki...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100