Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Een psychose is een toestand waarbij door verstoring van de waarneming het denken of het gedrag het contact met de omringende werkelijkheid (ten dele) verloren gaat. Wanneer de waarneming verstoord is, is iets dat waargenomen wordt niet perse waarheid.

Met psychotisch gedrag wordt onbegrijpelijk, vreemd gedrag bedoeld. Bijvoorbeeld: alleen maar achteruit lopen; gedrag dat voor de betrokkene een betekenis lijkt te hebben die de andere mensen ontgaat.

Kortdurende psychotische momenten kunnen optreden onder invloed van hevige stress. Maar iemand met een psychotische persoonlijkheidsstructuur is heel kwetsbaar. Ook wanneer er geen psychotische symptomen zijn kan bij zo'n persoon sprake zijn van ongewone overtuigingen, waarnemingen, ervaringen en gedragingen die het dagelijks persoonlijke en sociale functioneren beperken.
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding