Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is het percentage van de bevolking dat 'iets' nodig heeft om het leven aan te kunnen ?

KInderen krijgen Ritalin, volwassenen drinken alcohol en heel mensen gebruiken antidepressiva.
Is dit inmiddels de meerderheid ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk het niet en alcohol kan je hier niet bij tellen. Ik heb alleen iets over Amerika kunnen vinden. In Amerika gebruiken de helft van de inwoners minstens een medicijn. (Bron1) Bij bron 2 kun je zien dat Amerika 75% van alle medicijnen op aarde (op recept) worden gebruikt. Als je deze bron gebruikt dan kan dat niet zo zijn. (Aantal inwoners van Amerika / 2 = ...) ... is dan 75 % (...x1.25 en dat is geen 3 miljard of meer). Ik hoop dat je het een beetje begrijpt. :p

Bronnen:
http://glassvisage.hubpages.com/hub/Why-do...
http://usgovinfo.about.com/od/healthcare/a...

Je vraagstelling bevat een aantal aannames waar ik het niet helemaal mee eens kan zijn. Het gebruik van Ritalin bijvoorbeeld is in veel gevallen niet omdat de gebruiker 'het leven niet aan kan' maar omdat onze moderne samenleving deze gebruikers in hun eigen 'staat' niet aan kan. Het gebruik van alcohol is in veruit de meeste gevallen 'recreatief' en wijst er niet perse op dat de gebruiker ervan het leven niet aan kan. Maar er zijn wel wat cijfers bekend over het gebruik van drugs. Volgens een rapport van de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) uit 2006 gebruiken er meer dan 200 miljoen mensen een vorm van drugs, dat komt neer op ongeveer 5 procent van de bevolking wereldwijd. In jouw veronderstelling ben je, mijns inziens, een belangrijk facet vergeten: armoede. Drugs behoren niet tot de primaire levensbehoeften. Momenteel leven er in onze wereld meer dan 1 miljard mensen onder de armoedegrens. Deze mensen hebben al de grootst mogelijke moeite om aan eten te komen, de luxe van drugs kunnen zij zich niet veroorloven. Je kunt dus gerust aannemen dat de mensen die een vorm van drugs gebruiken in de minderheid zijn ten opzichte van degene die niet gebruiken.

Bronnen:
http://drugwarfacts.org/cms/?q=node/27
http://www.reuters.com/article/2008/08/26/...
http://www.worldhunger.org/articles/Learn/...

als je praat over medicatie en genotsmiddelen is het idd de meerderheid die 'iets' nodig heeft. maar... mensen #kunnen# ook leven zonder genotsmiddelen (een alcoholist kan afkicken, een junk ook, en kinderen kunnen ook zonder ritalin, mensen kunnen leven zonder antidepressiva bv) en medicatie. de vraag hierbij is wanneer men het leven 'aankan'. en of het enkel de middelen zijn waardoor iemand het leven aankan. wanneer praat men over ondersteunende middelen waardoor men het leven 'beter' of makkelijker aankan, en wanneer praat men over het veraangenamen van het leven? (genotsmiddelen) waardoor andere problemen #kunnen# verdwijnen of minder impact #kunnen# hebben zodat het ook preventief #kan# werken, of juist niet. een verslaafde kan dus van ontspannen jointje via he roken van een 'plofje' terecht zijn gekomen bij het injecteren van heroine zodat het leven enkel draait om het scoren en je beslist niet meer kan spreken van een genotsmiddel) vrijwel mens heeft ooit in zijn leven medicatie nodig, vrijwel elk mens gebruikt een genotsmiddel om het leven (in eerste instantie) te kunnen veraangenamen. (al is er een verschil tussen suiker of een bruin chocolaatje, en een shot in een arm uiteraard) ritalin kan een ondersteunend middel zijn waardoor je andere problematiek aan kan pakken danwel hier mee om leert te gaan zodat je op een gegeven moment ritalin niet meer nodig hebt. in feite zou je dus praten voer mensen die zonder 'iets' uit het leven (willen) stappen of doordraaien. afgezien dat er andere trajecten zijn om dit te kunnen voorkomen is dit is nooit van tevoren te bepalen dus of er uberhaupt al cijfers bekend van zijn dat denk ik niet.

Een ieder heeft in principe 'iets' nodig om het leven aan te kunnen. Of dat nou noodzakelijk is of niet, dat maakt het leven wel aangenamer. De één drinkt, de ander onderhoud allemaal vriendschappen, de ander is een workaholic, de ander vindt een spannend boek leuk, etc. Als je alleen spreekt over genotsmiddelen en medicatie, dat percentage kan nooit goed gemeten worden aangezien er allemaal illegale handel buiten ons idee om is. We kunnen dat dus niet weten. En even over Ritalin, Ritalin is een middel wat veel mensen (voornamelijk ADHD'ers) voorgeschreven krijgen om zich beter te kunnen concentreren. Het is niet om het leven aangenamer te maken, maar om een langere vaste concentratie te krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100