Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heeft het veel effect om In de ochtend te leren voor een belangerijke proefwerk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt voor een belangrijk proefwerk het best een aantal dagen van tevoren wat leren, en op de laatste dag nog alles goed doornemen. Zo leer je het best! Natuurlijk is het ook goed om het in de ochtend nog even door te nemen, maar als je het alleen in de ochtend ervoor doet, en het is een belangrijk proefwerk, dan is dat niet slim vind ik! Toegevoegd na 2 minuten: Sorry misschien heb ik je vraag helemaal verkeerd begrepen!! Je bedoelt niet de ochtend ervoor, maar in de ochtend. Nou ik vind het altijd fijner om vroeg op de dag te leren, omdat je dan denkt; hierna ben ik klaar en heb ik nog een rustig dagje! Dat is beter dan in de avond te leren, en stress te hebben omdat je te laat bent begonnen!

Het handigst is om een aantal dagen van tevoren te beginnen en steeds kleine hoeveelheden leerstof te doen. Zet een kruisje voor of onder de teksten die je lastig vindt. De avond voor de toets doe je dan de kruisjes/onderstreepte teksten nog een keer. Dan kan je ochtend van de toets alles nogmaals overlezen en heb je alles gedaan wat in je vermogen lag om een mooie score te halen. Voordeel van deze methode is, dat de leerstof veel beter blijft hangen en je het niet meteen na de toets weer bent vergeten. Daar kan je later weer plezier van hebben.

leren werkt net als reclames, Herhalen. Begin een paar dagen van te voren en doe elke avond wat. Dan hoef je het de laatste ochtend alleen maar even door te lezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100