Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is er een naam voor het niet kunnen vinden van het juiste woord en het pas kunnen benoemen na eerst andere dingen te zeggen? En hoe kan dit onstaan?

Ik heb dit sinds enkele maanden. Bijv wanneer ik wil zeggen dat iets groen is noem ik eerst uit verwarring blauw, rood en dan pas besef ik dat het groen is. Of als ik wasbak wil zeggen 'dat ding waar het water in komt'. Het is niet zo dat ik in mijn hoofd al 'hoor' dat het bijv groen is maar ik kan er op dat moment echt niet opkomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waar ik aan moet denken als ziektebeeld is afasie, maar dit heeft als oorzaak 'iets' in de hersenen, ik weet natuurlijk niet of dit van toepassing kan zijn. Vergeetachtigheid ten gevolge van je leeftijd kan ook een oorzaak zijn. Dan heet het ook gewoon vergeetachtig zijn ;-)........

Afasie kwam ook in mij op, maar zo ernstig hoeft het niet te zijn. Ik weet niet of je druk bent in je hoofd de laatste tijd? Heb je zorgen, zijn er veranderingen in je leven, ben je verliefd, heb je te veel te doen? Hier kan het ook door komen. Dan ben je in je hoofd met teveel dingen tegelijk bezig (dit kan ook onbewust zijn) en dan krijg je dit soort verwarringen. Dit gaat vanzelf weer over als je hoofd weer wat rustiger is van binnen. Hier kun je natuurlijk ook zelf aan werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100