Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik doen aan mijn zuinig-heid?

Ik heb erg veel geld op de bank staan voor iemand van mijn leeftijd, maar toch weiger ik 't om het eens lekker uit te geven. Ik koop het liefst alles van 't goedkoopst, of nog liever, gewoon niks. Ik ben altijd op zoek naar het goedkoopste van het goedkoopste omdat ik m'n banksaldo graag zo wil houden.
Wat kan ik hieraan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Prima toch! Je moet helemaal niets doen aan je zuinigheid. Ik lees dat je 15 jaar bent. Je hebt je hele leven nog voor je. Straks wil jij het huis uit, op kamers of misschien wel een eigen huisje. Dan heb jij alvast geld voor de inrichting en alle benodigde spulletjes. Fijn gevoel toch? Maar dat betekent niet dat je er helemaal niet aan mag komen. Je hoeft jezelf nu ook niet ALLES te gaan ontzeggen omdat je alleen maar wil sparen. Je leeft ook nu! Doe er ook af en toe leuke dingen mee. Koop af en toe iets moois voor je zelf of voor iemand anders, maar smijt het niet over de balk. Zonde toch?

Niets aan doen, gewoon lekker zo houden. Wie weet wil je nog eens een mooie reis maken ofzo, dus ik zou t zeker niet gaan verbrassen.

Ik heb precies t zelfde. Maar je kan er niks aan doen. Het word vanzelf minder. Gewoon er van genieten. Ik heb vriendinnen die nauwelijks geld hebben. Komt dit zuinige meisje aan met 500+ euro ..

Hetzelfde is op mij van toepassing. En als binnenkort mijn werkeloosheidsuitkering stopt, dan ben ik maar wat blij dat ik spaargeld heb. Ik hoef mooi niet naar de bijstand, maar kan gewoon leven van het spaargeld. Dus het is helemaal niet slecht om geld niet over de balk te smijten omdat je het hebt. Bewaar het mooi voor slechtere tijden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100