Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom krijg je altijdde hoogtepunten van je dag door je hoofd als je probeert om te slapen?

Vroeg het me af..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Overdag wordt je afgeleid en heb je weinig tijd om te denken. Als je eenmaal rustig in je bed ligt, en je door niets meer wordt afgeleid, flitst er vanalles door je hoofd. Dat kunnen gesprekken en gebeurtenissen van de dag zijn, maar ook dingen die je vergeten bent en waar je nu opeens aan denkt, omdat je rustig ligt. Daarom heb ik altijd pen en papier op mijn nachtkastje liggen. Ik moet het kunnen opschrijven, anders blijf ik erover piekeren en kan ik niet slapen.

Waarschijnlijk heb je dan een zeer drukke inspannende dag gehad. Als je probeert te slapen dan maalt dat nog door je hoofd. Als je in slaap bent gevallen is het gelukkig weer rustig morgenochtend in je bovenkamer en kun je de dag weer fris beginnen.

Omdat je daarvoor er geen tijd voor neemt om daar bij stil te staan. Terwijl al die gebeurtenissen en ervaring daar wel naar vragen. Dat is de reden om te gaan mediteren voor het slapen gaan. Zodat de gebeurtenissen en emoties van de dag verwerkt kunnen worden. En je een goede nachtrust kunt hebben waarbij je snel in slaap valt.

Omdat je dan de dag verwerkt, een soort opruiming in je brein: alles nog even bekijken en opbergen. Daarna is het rustig en kun je in slaap vallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100