Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waarom lijkt in onze dromen alles realistisch terwijl het helemaal op niets slaagt?

Ik slaap, rijd met de auto, plots ben ik aan het zwemmen, 5 min erachter zit ik n Amerika? bizzar, niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

We lijken met onze dromen onze hersenen een beetje op te schudden zodat we er weer een dag tegen kunnen. Tijdens het dromen zijn er verschillende delen van onze hersenen actief en in onze dromen kunnen we dan ook zien en dingen horen, maar het voorste deel van onze hersenen (de prefrontale cortex) werkt niet als we dromen en dat is nu juist het deel van de hersenen wat onze besluiten weegt en kijkt of iets wat we willen realistisch of haalbaar is. Zonder prefrontale cortex kunnen we dus kennelijk het ene moment thuis en het volgende in Australië zitten.

Terwijl je droomt verwerk je dingen die je mee hebt gemaakt. Alleen doordat er een deel in je hersenen niet actief is terwijl je slaapt lopen die dingen niet in goede/normale volgorde. Hierdoor kan het zijn dat je het ene moment in China zit en een seconde later thuis bent ofzo..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100