Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heeft iemand tips om te ontspannen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mediteren Lekker badderen met een mooi boek Op het balkon bij ondergaande zon een glas rosé nuttigen.. Met een heerlijk kopje koffie in de tuin zitten Met een vriendin naar de sauna Een boswandeling met de hond en als afsluiting een warme chocolademelk met slagroom In het gras zonnen en een audioboek luisteren op mijn iPod Met een deken op de bank tv kijken Een concert van je favoriete artiest/band bijwonen Lekker een halfuurtje Animal Crossing spelen op de Wii Wat ontspannende Yoga oefeningen doen in de huiskamer, terwijl de hond naast m’n matje met me meekijkt Op de chaise longue onderuitgezakt uit het raam naar een druk kruispunt kijken, terwijl jij heerlijk warm met een deken over je heen zit Met de auto in de file staan en heerlijk dagdromen over hoe mooi het leven eigenlijk is Schommelen in mn hangmat! (mag met boek, mp3 speler of tv en een glas wijn) Koken Slapen Seks Me laten verwennen door m’n moeder Lekker muntthee en citroentaart eten in Dudok met leuke mensen Een middag shoppen in Rotterdam

Hardlopen, wandelen, fietsen. In ieder geval zorgt buitenlucht voor energie en ontspanning. Verder kun je rustige muziek luisteren terwijl je op de bank ligt. In bad gaan liggen met geurige oliën. Yoga oefeningen doen, naar de sauna of zwembad gaan. Én een hele goeie is om 's middags een uurtje te slapen.

Ben jij een miss of een mister perfect? Je moet niet teveel van jezelf vragen. Nobody is perfect. Sporten en bewegen is een prima uitlaatklep. Fietsen, wandelen, zwemmen, voetballen, ... alles is goed. Ga iedere dag lekker even naar buiten. Ook een warm bad of douche doet wonderen. Doe iets leuk met je vrienden. Dit helpt om je gedachten op leuke dingen te richten. Ken jezelf! Zet eens op een rijtje waarvan jij stress krijgt. De stresstest kan je hier goed bij helpen. Als je weet waarvan je stress krijgt, kan je je hier beter op voorbereiden en iets zoeken dat je rust geeft in deze situaties. Kleine, simpele en korte ontspanningsoefeningen vlak voor een toets, wedstrijd, als je ruzie hebt, ... doen soms meer dan je denkt. Toegevoegd na 3 minuten: Nog enkele tips: Sluit je ogen en tel rustig tot 10 Adem diep in en uit en maak je zo groot mogelijk Maak van jezelf een pakje (maak je klein) en pak jezelf ook enthousiast uit (spring recht) Doe je ogen dicht en stel je een fijne plek voor Bal je vuisten en laat ze los

Bronnen:
http://www.joetz.be/Stresskip/Aanpakken/Pa...

Maak een lijstje met dingen die 'vandaag' moeten, en die 'binnenkort' moeten. Dan kan je ze uit je hoofd zetten. Doe de 'vandaag-dingen', en dan is de rest van de dag voor jou. Om alle hierboven genoemde dingen te gaan doen ;-)))

Als je echt je hoofd leeg wil maken en even nergens aan denken moet je gaan liggen en de cirkel ademhaling doen. Ga liggen of zitten in een lekkere houding. Concentreer je op allebij je neusgaten. Adem door de ene in en door de ander uit. Dit kan natuurlijk niet maar als je er op concentreert lijkt het net of je het echt doet. Bij deze oefening raakt je hele hoofd leeg. Of ga op yoga!

Masturberen

Doe lekker iets voor jezelf. Ga bijvoorbeeld lekker buiten een krantje lezen, of ga lekker buiten in het bos wandelen. Of een rondje fietsen. (Het is nu lekker weer)

Ga iets doen wat je graag doet en voel je niet schuldig omdat je eigenlijk iets anders "moet" doen. Dat andere kan later ook nog en dan gaat het meestal ook nog sneller en/of beter.

Wat ik nu ga zeggen, klinkt misschien heel gek, maar het is iets wat ik net zelf geleerd heb. Namelijk: probeer een beetje te ontspannen. Ik ben iemand die altijd vol ergens in gaat. Ik ben vaak ook niet ontspannen. Ik weet dat. Wat ik dan soms deed was denken: IK MOET ONTSPANNEN!!! Heel erg mijn best ging ik dan doen. Tja, dat lukt niet. Ik merk tegenwoordig dat als ik denk: proberen een beetje te ontspannen, en niet HEEL ERG, dan lukt dat veel beter. Omdat, als je heel erg probeert te ontspannen, je eigenlijk juist meer gespannen wordt.... Hm, ik weet niet of ik het goed uit leg, ik hoop dat je het begrijpt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100