Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zie uitleg, anders is de vraag erg lang

hey mensen ik wil eerst even zeggen dat ik dislectisch ben,ben trouwens een tiener (17) jaar.

had/zit(moeilijk aan te geven) nu 2 maanden in een dip en voelde me klote. soms dacht ik weleens niets is leuk, leven is niet leuk en ik kan beter stoppen. maar dat doe ik niet en eerst raakte ik in paniek van die gedachtes en voelde ik me schuldig en droevig.

nu ben ik echter aan het herstellen voor mijn gevoel. ik heb dingen op internet gezien maar heb mij zelf nu voorgenomen om:

- geen aandacht te richten als ik mij somber voel of negatieve emoties heb
- richten op de leuke dingen en dit te laten groeien
- wanneer ik toch depressieve gedachtes heb raak ik niet in paniek en denk ik meteen aan iets anders
- piekeren onderbreek ik en dat gaat beter

ben daar sinds 2 dagen mee bezig en begin in me zelf te geloven maar ik wil wel 1 ding weten:

ik heb namelijk vaak automatische sombere gedachten met schuldgevoelens en gedachten/angsten over de dood. dit wordt wel minder nu omdat ik het niet zo serieus neem.

maar mijn vraag is kan ik als ik deze dingen doe op den duur gewoon weer normaal denken? zonder deze sombere automatische gedachten of heb ik daarvoor hulp nodig...

ik bedoel nu gaat het nog lekker..ik voel verbetering maar wanneer ik over 2 maanden bv. nog steeds deze gedachten heb denk ik toch van shit...

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100