Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe word ik minder bang voor valentijnsdag? :$

dit klinkt misschien heeel raar, maar ik ben heel erg bang voor valentijnsdag :$ ik ben bang om iets te krijgen (elk jaar krijg in dingen :$) daar voel ik me altijd heeel ongemakkelijk bij eeeen vorig jaar had iemand een kaartjee gestuurd en mijn pa zag hem alseerste die kaart ik schaamde me dood, hoe kan ik minderbang zijn voor valentijnsdag? :$

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik houd altijd van valentijnsdag. Ik HOOP altijd dat ik een kaart krijg, maar dan krijg ik nooit wat. Voel je knap, voel je mooi, voel je speciaal! En degene die een kaartje DURFT te sturen, hoopt ook dat je het een beetje opvat. Als het nou een nerd is, moet je een keertje onder 4 ogen met hem praten en zeggen dat je het wel lief vond. Dat is misschien niet cool, maar liefde is belangrijker dan coolheid. Als jij ook op hem bent, dan moet je je juist blij en gelukkig voelen. Ik zeg niet wat je moet doen, maar ik geef je advies. Zeg je ouders dat de brieven voor jou alleen voor JOU zijn, en dat zij het niet mogen lezen. En vraag de directeur van je school of je even door de intercom mag spreken en zeg: 'Halloow mijn stille aanbidders. Als je mij komend valentijnsdag een kaartje wilt sturen doe het dan in een ENVELOP!! en schrijf op de envelop: Voor (je naam) en NIET VOOR HAAR OUDERS!!!! Danku.' Okee, dat is misschien wat raar, maar verzin gewoon wat. En als je je gevoelens kwijt wilt, zoek een misschien klein boekje, en gebruik het als dagboek. Zorg voor een goede verstopplaats, en dan kun je je gevoelens erin schrijven als je tijd hebt. Daar ben je lekker mee bezig, goed voor als je alleen wilt zijn en je kunt het altijd nog teruglezen. Vertel het anders aan een supergoede vriendin. Beste vriendinnen vertellen niks door. Dan kun je je een beetje uiten, en je moet gewoon GENIETEN van het feit dat je één van de hotste meiden van de school bent!

Voel je speciaal!! En lekker over je heen laten komen.

Liefde is iets moois daar hoef je je niet voor te schamen. Wees gewoon lekker jezelf en als je vader wat zegt dan zeg je toch gewoon ja iemand heeft me een kaartje gestuurd lief he?

Je moet het niet zien als iets engs, maar juist iets leuks! Maak er gewoon het beste van en geniet vooral. En als dat echt niet lukt, is het feit dat het maar 1 jaar is, wel een opluchting.

wees toch blij! heel veel mensen krijgen niks dus geniet van de aandacht!

Misschien ben je voor 1 iemand wel heel speciaal en heeft diegene kans om jou dat kenbaar te maken. Misschien is diegene wel net zo bang als jij maar heeft toch de moed om je een kaartje te sturen. En zal ik je iets vertellen, ik ben over de 50 en hoop stiekem ook op een valentijnskaartje.

Ow, wat leuk! Ik krijg nooit iets. Maak er een mooie dag van geniet van het feit dat mensen je speciaal vinden. Toch een heeeel mooi compliment!! Pluim op je hoed!

geniet van al die aandacht!, veel mensen krijgen niks en die zouden graag in jouw schoenen staan! wees vooral niet bang voor die dag maar ga er lekker voor zitten enbekijk wat je hebt gekregen en probeer het uit te zoeken!, zometeen is het iemand die je heel leuk vind en dan kan je zo zijn valentijn zijn en dan ben je erg gelukkig! maar wel zeker weten dat je iedereen bedankt op een of andere manier, kan via twitter, facebook of een www op Hyves! MysteryGuitarMan.

Ik denk dat ik je wel begrijp..Je weet je je even geen houding te geven als je een attentie van iemand ontvangt. En aangezien je jezelf geen houding kunt geven vermijd je die 'krijg situaties' liefst zoveel mogelijk. Je vraag is: Hoe word ik minder bang voor..enz..Hieronder volgt mijn antwoord: Je kunt veel minder bang worden voor wat er op die dag gebeuren kan door..aan jezelf te werken. Minder onzeker worden..dus wat (= veel) zelfbewuster worden. En als je een kaartje of iets dergelijks van een jongen krijgt en je pa vindt dat kaartje..ga je dan niet 'schamen' maar reageer op je pa met een vrolijk, maar toch een wat geheimzinnig lachje.. Op die manier maak je je pa wellicht een tikkeltje 'onzeker' ten opzichte van jou...en ben jij van je 'schaamte' af.. Groet, Ton

Wees trots op jezelf en laat het op je af komen. Alles wat je krijgt voor valentijn, zijn speciaal aan jou gericht!Geniet er dus van en maak jezelf sterk! Succes!

De angst die je aanmaakt is een angst waarvan je zelf niet controleert of de reden werkelijk een aanleiding moet zijn. Het zijn oordelen, irieele gedachten of zoals ik ze noem 'mindfucks'. Je maakt jezelf bang zonder te controleren of er werkelijk een rede is. Als iemand een kaartje stuurt of je een bloem aanbiedt, dan betekent het dat je door iemand wordt gezien als iemand die waardevol is, belangrijk is, een prachtig mens is. Hoe waardevol vind jij jezelf? Hoe kijk je tegen jezelf aan. Ongetwijfeld ben je een prachtmens en wens ik je toe dat jij jezelf belangrijk maakt. Het is jammer als en compliment van een ander verzuipt in angst bij jou. Een angstreactie is nodig voor zelfbescherming en dat is bij een valentijnskaart of complimenten naar jou niet nodig. Ik vind het knap dat je je zo kwetsbaar op durft te stellen. Voor mij naar jou bonuspunten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100