Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hangt vermoeidheid en depressie samen?

Toegevoegd na 13 seconden:
En op welke wijze?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan heel goed, als je bv depressief bent dan heb je nergens zin in en gaat gepaard met moe/futloos zijn...het zit allemaal in ons hoofd, wat weer zorgt voor lichamelijk klachten. Toegevoegd na 2 minuten: lichamelijk=lichamelijke

In sommige gevallen is depressiviteit het gevolg van fysiologische oorzaken, zoals ziekte, tekorten aan bepaalde voedingsstoffen en hormonale problemen. Depressiviteit kan ook optreden als een reactie op sommige vergiften, milieuverontreinigende stoffen, medicamenten en allergenen. Rust en een evenwichtige gevarieerde voeding kunnen hierbij hulpmiddelen zijn . Wanneer depressiviteit niet overgaat is natuurlijk de dokter degene die je zal kunnen helpen.

Van een depressie kan je verdomd moe woorden. En als je chronisch moe bent waardoor je niet meer helder genoeg kan denken voor een lange tijd, dan kan daaruit een depressie ontstaan.

Als je een depressie hebt, ben je vaak heel moe. Dat is hierboven al een aantal keer uitgelegd. Andersom is het ook zo dat als je moe bent, je sneller depressief bent. Het is beter om dit een dip te noemen, omdat moeheid niet het enige symptoom is van een depressie.

Vermoeidheid is een symptoom dat tot depressie kan leiden. Vermoeidheid,stress,angst,een druk leven,slaapproblemen. Het zijn allemaal factoren die in een depressie kunnen uitmonden. Maar depressies kunnen uiteraard ook heel wat andere oorzaken hebben. Met andere woorden,het is niet omdat U zich vermoeid voelt dat U ook depressie hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100