Is het mogelijk om een normale lens op sterkte te dragen als je eigenlijk torische lenzen nodig hebt?

Ik wil voor halloween graag rode lenzen dragen. Op internet vond ik lenzen op sterkte maar deze zijn uiteraard niet torisch. Natuurlijk draag ik deze lenzen niet maanden elke dag. De vraag is eigenlijk: Kan ik dan normaal zien, of niet; krijg ik hoofdpijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb het geprobeerd met een leesbril zo'n goedkope van de hema zeg maar (terwijl ik zelf een stevige cilinder heb) Ik zag dus gewoon WAZIG!!!! Ik neem aan dat jij het voor in de verte kijken bedoeld, ik denk dat je dan ook wazig ziet ZELFS als je je sterkte neemt, die cilinder maakt het ook onscherp Het ENIGE is dat harde lenzen een cilinder bijna wegdrukken dus als het harde lenzen zijn zou het een beetje kunnen werken. ik zou ze voor de zekerheid niet te sterk nemen en gewoon proberen, je kunt ze altijd uitdoen toch? hoofdpijn krijg je meestal pas na een flinke tijd

ja , voor een feestje moet dat wel lukken . Je zal wel iets minder zien afhankelijk van de sterkte van je cylinder . Voor de juiste sterkte neem je de sferische sterkte van je cylindrische lens en je telt de helft van de cylinder er bij op , afronden naar beneden . Succes !!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100