Heb ik een bril nodig bij -0,25 en cilinderafwijking van -1? Zie omschrijving

Ik ben laatst voor een oogmeting geweest. Ik had aan beide kanten -0,25 en een cilinderafwijking rechts van -1. Ik begreep van de meter vat dit niet veel was en ik dus geen bril nodig had volgens hem. Omdat beide ogen bij een testje met letters het verschil deden compenseren. Toch vraag ik mij wel wat af, want iemand die ik ken heeft nog minder afwijking dan mij en wel een bril (vooral voor s avonds en voor autorijden). Torn ik haar bril opzette (al was het dan niet helemaal de juiste sterkte), leek het wel alsof ik veel relaxter zicht had/keek (weet even niet hoe ik het anders moet uitdrukken). Het blijkt niet zo te zijn dat ogen lui worden van een bril (mits je de juiste sterkte hebt), dus ik vroeg me af waarom ik dan niet in aanmerking zou komen voor een bril (al is het maar voor het comfort). Bedankt voor de reacties.

Toegevoegd na 6 dagen:
Vandaag een meting laten doen bij een kleine opticienzaak (eenmanszaakje). Hier kwam alleen een cilinderafwijking aan beide ogen uit. Links -0,5 en rechts -1,25. Ik hoop dat dit de juiste meting is (ondanks dat de resultaten van eerdere metingen zo uiteenlopend waren). De man die mij gemeten heeft (een echte opticien) zei ook dat hij steeds zo min mogelijk sterkte nam als nodig was. Hoe weet ik nu dat het dit keer wel goed is gemeten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als opticien moet ik toch echt de mening van mijn collega die u gemeten heeft bekritiseren. Een cylinder van -1.00 is toch best heftig. Om dingen goed te kunnen zien, met name diepte heb je goed zicht nodig aan beide ogen! Het lijkt me echt verstandig om een bril aan te schaffen. Zeker als je ook bepaalde klachten hebt, of als je je bijvoorbeeld veel in het verkeer bevindt. Succes!

Niet nodig, maar het kan wel fijn zijn. Zoals je zelfs al zegt vooral voor dingen als autorijden, of als je achter in een zaal zit. Heb je er in de praktijk last van? -Moe na een lange afstand rijden. -Van achter in een zaal dingen lezen/zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100