Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan je littekenpijn na een rugoperatie niet-medicamenteus het best behandelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

St. Jansolie geneest steek-, snij- en brandwonden zonder littekens achter te laten. Zelfs littekenpijnen na een operatie kan je verlichten zeggen artsen die met deze olie werken. St-Janskruid verlicht ook reuma en jicht. De olie trekt tot in het bot en dat doet deugd.

Bronnen:
http://www.kruidjes.be/kruidenartikels/kru...

Je zou BioOil kunnen proberen. Dit is een olie die de littekens weg laat trekken. Misschien verdwijnt daardoor ook de pijn. Dit is te koop bij de Kruidvat. Het hoeft niet per se de ECHTE BioOil te zijn, er zijn meerdere varianten, maar ik raad de echte wel aan. Succes!

Pijn is niet heel effectief zonder medicijnen te behandelen. De littekens zelf (dus de huidafwijking) misschien wel, maar echt de littekenpijn moeilijker. Wat je natuurlijk wel kunt doen is de huid koelen of juist verwarmen (warmtepleister) om op die manier de pijn beter verdraagbaar te maken. Het gebruik van smeerseltjes en dergelijke kan het litteken in sommige gevallen helpen mooier te genezen, maar heeft geen pijnverminderend effect. Dat zou ook vreemd zijn, want welke stoffen zouden daar verantwoordelijk voor moeten zijn? Er zitten in littekencrèmes e.d. geen stoffen die het ontstaan van pijnprikkels remmen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100