Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

welke medicijnen heb je tegen acne?

ik heb de laatste tijd veel last van acne(puistjes) op mijn gezicht en op mijn rug. Weet iemand een medicijn die een goede werking op je gezicht heeft en kunnen jullie ook de prijs bij zetten

Alvast Bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer middelen zoals tretinoïne, adapaleen en benzoylperoxide onvoldoende werken, wordt bij matige tot ernstige vormen van acne antibiotica voorgeschreven. Deze medicijnen doden bepaalde bacteriën die in de verstopte poriën ontstekingen veroorzaken. De meest gebruikte antibiotica lotions en pillen/capsules die worden gebruikt voor de behandeling van acne en puistjes zijn: •Clindamycine – verkrijgbaar als Dalacin T lotion •Erythromycine – verkrijgbaar als Zineryt (Inderm/Eryacne) lotion •Doxycycline (Tetracycline-groep) – verkrijgbaar als doxycycline pillen/tabletten/capsules •Minocycline (Tetracycline-groep) – verkrijgbaar als minocycline pillen/tabletten/capsules Naast de anti-bacteriële werking heeft doxycycline ook een ontstekingsremmend effect. Tot slot: Het beste middel tegen acne is voor iedereen anders Hoewel er tegenwoordig vele medicijnen en geneesmiddelen zijn tegen puistjes, is het niet mogelijk om te zeggen welk van deze middelen het beste middel is tegen acne. Elk lichaam is namelijk anders en zal in meer of mindere mate reageren op bepaalde medicatie. Doorgaans is het dus een kwestie van proberen om te kijken welke behandeling het beste werkt tegen jouw vorm van acne. Toegevoegd na 4 minuten: Op de link staat de prijs.

Bronnen:
http://www.gezondenzo.net/acne-behandeling...

Gratis: via doktersrecept, antibiotica Gratis: geen gekruid voedsel eten. Dus geen hete nasi etc.

Via de huisarts kun je ery acne gel krijgen, dit is een antibiotica gel, werkt goed. Verschilt per verzekering wat je moet betalen

Arganolie! Kijk op arganoor.nl Heeft bij mijn nicht heel erg goed geholpen!

De meest gebruikte medicijnen tegen acne zijn enerzijds middelen die de puistjes indrogen (bv. benzoylperoxide) waardoor ze min of meer vanzelf verschrompelen en antibiotica (bv. erytromycine) die een andere belangrijke ontstaansfactor aanpakken, namelijk bacteriën. Als het helpt dan helpt het zolang je die middelen gebruikt. Bij stoppen ben je snel weer bij 'af'. Mijn mening is dat je beter wat verder terug kunt gaan naar de oorsprong van acne. Ons lichaam heeft moeite om sterk geraffineerd voedsel te verwerken, enerzijds door de onnatuurlijke stoffen die eraan toegevoegd zijn maar veel meer nog wat er aan nuttige vitamines, sporenelementen en vezels uit verwijderd is. Dat kan zich uiten in kwalen van de meest uiteenlopende aard, waaronder acne. Zuivel hoort daar feitelijk ook bij, evenals granen. In het bestaan van de mensheid, gesteld op een uur, zijn we die voedingsmiddelen pas vijf seconden geleden gaan nuttigen. Even voor de volledigheid. Stop in de eerste plaats met geraffineerd voedsel. Geen suiker, geen frisdranken, geen producten van wit meel en geen kant-en-klaar eten meer. Liefst ook geen zuivel en matig je inname van graanproducten. Doe dat een maand of drie en vergelijk dan eens, gebruik foto's als objectief vergelijkingsmateriaal, of je verschil merkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100