Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat als je meer dan 9 biergisttabletten per dag inslikt?

Er staat dat je 3x3 per dag moet inslikken dus 3x voor het eten.
maar als ik in een keer 20 inneem wat kan er dan gebeuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stoplicht: verdiep je eens in de werking van vitamines. Daar is een ADH voor uitgerekend, een Acceptabele Dagelijkse Hoeveelheid. Daar mag je voor bepaalde vitamines best wat boven zitten, maar niet extreem veel. En voor sommige vitamine (A,D, E, K) geldt: niet méér slikken dan de ADH. Waarbij je de vitamines uit je voeding óók moet meetellen. Daarnaast: dat je denkt dat iets helpt in een dubbele dosis, betekent niet dat je dan maar zonder problemen die dosis weer kunt verdubbelen. In biergist zit bijvoorbeeld ook vitamine B6 - een overdosis daarvan kan lijden tot zenuwaandoeningen in ledematen en in extreme gevallen tot het effect dat je je lijf niet meer als je eigen lijf herkent (proprioceptie heet dat; leuk, dan heb je een stralende huid maar wil je je benen laten amputeren omdat ze niet van jou zijn). Nog iets: er kunnen wisselwerkingen optreden met andere medicijnen en/of middelen die je gebruikt. In echte biergist zit vaak ook wat chroom, dat kan op zich geen kwaad, maar in overdosis leidt het tot huiduitslag. Enzovoorts. Je kunt heus wel _iets_ meer slikken dan de aanbevolen dosis, maar zorg dan dat je weet wat je doet, en doe het alleen als het zinvol is (en dat is niet, in dit geval).

Helemaal niets. Alleen overdosis vit. A is gevaarlijk.

Biergist bevat veel vitamine B1 en B2. Als je het éénmalig doet zal er niks gebeuren. Maar als het week in week uit doet dan zal het meer kwaad dan goed doen, tenzij je bepaalde aandoeningen hebt zoals hepatitis A en levercirrose dan is je behoefte aan deze vitamine sterk verhoogd. Het hangt dus van je behoefte af? Waarom wil je meer slikken? of ben je gewoon benieuwd naar het antwoordt?

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezond...

Je kan je ongemakkelijk gaan voelen vanwege een sterk knagend gevoel in je maag of sterker werkende darmen. De kans is ook groot dat je wat meer oprispingen hebt en dat je bij het 'boertjes' laten een sterke biergist-geur verspreidt. Ik zie verder het nut niet in om zoveel biergist tabletten in één keer te gebruiken want jouw lichaam heeft dat niet nodig en je gaat er dus ook geen voordelen van ondervinden. Tenzij... jij een verlichting van jouw geldbeugel een voordeel zou noemen ;-) Hou het maar in de buurt van de voorgeschreven hoeveelheden dan werken ze het meest optimaal. Succes ermee en fijn weekend gewenst!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100