Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat gebeurt er wanneer er verkeerd geprikt word met bloedprikken?

Ruim een week geleden heb ik bloed laten prikken. Tijdens het prikken liep er wat bloed langs het naaldje. Na het prikken had ik direct last van mn arm, er zat een grote bult op. De volgende dag kon ik mijn arm niet meer strekken. Een aantal dagen later is er een enorme blauwe plek ontstaan en ik kan nog steeds niet mijn arm strekken. De bult is zo goed als verdwenen. Wat is er ditmaal tijdens het prikken verkeerd gegaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

dat bloed dat langs de naald liep kan ik niet helemaal verklaren maar wat betreft lijkt het erop dat ze zo geprikt hebben (te diep?) dat er bloed in de arm is gekomen, daarom de bult en blauwe plek. Meestal gaat ook dit weer redelijk vlot over maar met echt zo'n bult erbij zou ik hem misschien toch even terugmelden

ik heb me eens laten vertellen dat de naald dan even uit het bloedvat is geweest en er dus bloed heb kunnen lekken.

Er is denk ik niet veel "mis" gegaan. Mogelijk is de ader in eerste instantie niet goed geraakt en is er een klein beetje bloed onder de huid komen te zitten. Verder heb je erg veel last gehad van die bloeduitstorting. Dat is wel vervelend, maar niet altijd te voorkomen. Toegevoegd na 3 minuten: Als de ader direct wordt gevonden en meteen wordt dichtgedrukt (gedurende lange tijd) met een watje dan blijft er meestal maar een klein blauw plekje achter, Maar als ze je ader niet vinden of iemand die wat minder ervaren is prikt, dan kan je behoorlijke blauwe plekken krijgen van de bloeduitstortingen.

Een bloeduitstorting. Naast het drupje bloed dat je gezien hebt is er een hoeveelheid onder je huid terechtgekomen dat die bult veroorzaakt heeft. Het komt soms voor als een bloedvat wat dieper zit en na aanprikken niet meteen sluit. Vervelend. Voelt inderdaad aan als een bloeduitstorting en zou na een week goeddeels verdwenen moeten zijn. Meld het de volgende keer. Als het een beetje meezit kan het voorkomen worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100