Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het normaal dat je met een rughernia na 6 weken nog steeds niet normaal kan lopen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

'Normaal' bij een hernia is dat 80% van alle hernia's in de onderrug verdwijnt binnen een maand of 8. Wortel L4-5 gaat richting onderbeen, dus zo bekeken is het 'normaal' dat je nu nog steeds niet normaal kan lopen.

Ja dat is normaal. Een rughernia heeft de neiging steeds erger te worden. Of ben je vergeten te melden dat het 6 weken na een operatie is?

Dat kan, hangt helemaal af van waar en hoe de hernia precies zit.

ja dat is normaal, je zou eens een paar keer per week moeten gaan zwemmen, daarmee maak je je spieren soepel, en in beweging blijven ik heb nu 2 en half jaar 5 onderrug hernia's en 4 nekhernia's dus kan met je mee praten ..toch heb ik mijn werk hier en voer die ook uit want een hernia wil niet zeggen rustig aan doen... nee bewegen is het beste

Een hernia geneest meestal vanzelf. Na zes tot twaalf weken kun je weer hetzelfde doen als ervoor. Als de klachten snel toenemen of na ongeveer zes weken niet of nog onvoldoende zijn afgenomen, kan de huisarts je verwijzen naar een specialist. Er kunnen dan aanvullende onderzoeken, zoals een MRI-scan, uitgevoerd worden. Ook kan worden bekeken of een operatie nodig is. Hierbij wordt (een stuk van) de uitpuilende tussenwervelschijf weggenomen. Na een operatie duurt het ongeveer één tot twee maanden tot je hersteld bent.

Bronnen:
http://www.zijgezond.cz.nl/%7Bf00fe394-bf6...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100