Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom kan ik niet op mijn linkerzij liggen met volle maag?

Als ik (te) veel heb gegeten, of (te) zwaar, en ik ga slapen, krijg ik last als ik op mijn linkerzij ga liggen. Ik voel dan duidelijk dat ik overvol zit, en het lijkt of ik elk moment last kan krijgen van oprispingen.

Zodra ik op mijn rug ga liggen, of op mijn rechterzij, of zelfs op mijn buik, verdwijnt het probleem.

Hoe komt het dat ik met volle maag in elke stand kan liggen, maar niet op mijn linkerzij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat komt mogelijk door de plek waar de maag in je lichaam zit. De maag ligt aan de linkerkant van het midden. net boven het middenrif.

Bronnen:
https://www.mlds.nl/gezonde-buik/over-de-maag/

Logischerwijs, volgens onderzoeksresultaten en mijn eigen ervaring zou het andersom moeten zijn. De zwaartekracht zal in je voordeel werken aan de linkerkant, aangezien je maag onder de slokdarm blijft, waardoor oprispingen moeilijker worden. Bovendien veroorzaakt liggen op de linkerkant refluxsymptomen die meestal enkel gasvormig zijn. De enige oorzaak die ik kan vinden is dat er bij jou sprake is van situs inversus. Hierbij zitten bepaalde organen in de borstkas en buik aan de verkeerde kant van het lichaam.

Bronnen:
https://www.sleepscore.com/blog/the-one-sl...
https://nl.newsner.com/gezondheid/onderzoe...
https://www.erfelijkheid.nl/ziektes/situs-inversus

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100