Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan je effectief kort slapen?

Nu is het in mijn studentenhuis al lastig om aan een goede nachtrust te komen, de laatste dagen slaap ik wel heel kort. Een goede nacht zou voor mij 6 uur zijn. Ik had gelezen dat de benodigde slaapduur per persoon heel erg verschilt. Heeft dat te maken met die verschillende slaapfases? Is het mogelijk om kort, maar effectief te slapen zonder je moet te voelen? Zo ja, hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt verschillende slaapfases. de diepe slaap is het belangrijkste in die fase worden de lichaamsweefsels hersteld en word er nieuwe groei opgetreden op cellulair niveau. en nog een paar andere dingen. Als je niet genoeg diepe slaap heb gehad voel je je dus moe als je wakker bent. Om je diepe slaap te verbeteren moet je niet te zwaar tafelen en geen alcohol drinken in de laatste uren voor het slapen gaan. En in een donkere kamer te slapen waar geen licht brandt. Ook heb je niet zo´n goeie diepe slaap als je in de laatste uren voordat je gaat slapen fysiek gaat sporten. Om kort,maar effectief te slapen is er niet echt wel is een manier om snel te kunnen slapen. ik heb er ooit van gehoord want die manier gebruikt het leger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100