Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan er iemand in mensentaal zeggen wat dit betekent en wat ik met mijn vinger moet doen?

Duidelijk verdikt en hypo-echogeen voorkomen van het radiaire collaterale
ligament van het PIP 4 gewricht, zonder evidentie voor discontinuiteit, ook
niet bij dymamisch onderzoek: suggestief voor elongatiesequelen dd status na doorgemaakte partiële ruptuur waarbij er heden geen gap meer kan worden aangetoond.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een vertaling kan ik wel geven, maar uiteindelijk kan je daar weinig mee. Het beste kan je toch echt naar de aanvragend arts terug gaan om te vragen wat er nu precies aan de hand is. Schijnbaar is er een echo gemaakt van je ringvinger. De gewrichtjes in je vingers worden bij elkaar gehouden door bandjes (collaterale ligamenten) aan de twee zijdes van de vinger. Bij het middelste gewricht (PIP-gewricht) wordt in het bandje aan de duimzijde van je ringvinger (het radiaire collaterale ligament) een verdikt en donkerder (hypo-echogeen) stukje gezien. Dit kan passen bij een scheur van de band, echter het bandje vertoont géén scheur (geen evidentie voor discontinuïteit.) Ook tijdens beweging(dynamisch onderzoek) wordt er geen scheur gezien. De echoscopist vindt het nog het meest lijken op een verrekking van het bandje dat aan het genezen is (elongatie sequelen.) Een alternatieve diagnose (dd) is een gedeeltelijke scheur (partiële cultuur) waarbij er nu geen gat (gap) meer gezien wordt en dus ook al aan het genezen is. Wat je het beste kan doen is afhankelijk van hoe het nu gaat met de vinger. Waarschijnlijk komt het met wat rust en tijd wel goed. Als je nog veel pijn hebt dan rapen of een spalkje vaak helpen. Eventueel kan je zelfs aan fysiotherapie denken. Wat voor jou het beste is is met deze informatie niet te zeggen. Dat kan je beter met je arts bespreken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100