Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heb ik griep of een verkoudheid?

Het begon met ene verkouden gevoel, dat werd erger. Na een dag aanrommelen kreeg ik 's avonds koorts wat opliep tot 39.5. De dag erna was de koorts in de middag verdwenen. Is ook niet meer terug gekomen. Ik voel me nog wel verkouden. Ik slik immuunondersrukkende medicijnen voor ziekte van Chrohn. Ben bekend met longontsteking en ben niet benauwd dus dat zit (tot nu toe) wel goed. Ik ben 3 dagen na de koorts nog wel heel moe. Wil eigenlijk weer door met het leven maar lijf niet.
Ben niet op zoek naar een medische diagnose, ik ben alleen nieuwsgierig.. op internet staat dat verkoudheid geen hoge koorts geeft en dat bij griep koorts langer duurt (3 - 5 dagen) dus ja.. Waar ben ik nu van aan het herstellen? Verkoudheid of griep? Misschien leest iemand met een medische achtergrond dit en heeft een idee..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het belangrijkste onderscheid ligt in de snelheid waarmee zich hoesten, koorts of een zere keel manifesteren. Een griep komt plotseling opzetten, een verkoudheid verloopt in de regel meer geleidelijk.

Bronnen:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aando...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100