Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom ik snel van een selenium overschot af?

Ik heb afgelopen weken dagelijks minimaal 4 paranoten gegeten en cashewnoten en amandelen, maar plots kreeg ik last van een bittere en metaalachtige smaak in mijn mond. Nu las ik dat paranoten een flinke hoeveelheid selenium bevatten en de andere noten waarschijnlijk ook wel wat, en ik eet veel ei en andere producten waar selenium inzit(blijkt na eigen onderzoek). Dus nu heb ik eigenlijk alle symptomen van selenium overschot, maar de vraag is hoe kom ik hier snel vanaf? Is er iets wat ik kan eten zodat selenium sneller word afgebroken? Of meer drinken? Of meer sporten? Ik kan er helaas weinig over vinden.
Ik heb geen producten met Chinese pijnboompitten gegeten!

Toegevoegd op 08 juli 2018 11:56: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is vrijwel onmogelijk om via eten te veel selenium binnen te krijgen. Door het gebruik van supplementen kan wel een overschot ontstaan. Een overdosis aan seleen is te herkennen aan deze verschijnselen: verlies van haar nagels en tanden. kan me niet voorstellen dat je daar last van hebt. Een overschot aan selenium verlaat vanzelf je lichaam, hoef je niets aan te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100