Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kou gevoeligheid /hashimoto ?

sinds 15 jaar heb ik last van kougevoeligheid en sliep ik in begin met sokken, truien en een jas, maar niets hielp echt en ik had continu keelontstekingen e.d.

sinds 2002 sliep ik voor de gaskachel en toen sliep ik enkele jaren vrij goed,

sinds 6 jaar ben ik verhuisd en sindsdien slaap ik weer slecht en kan ik lichaam s nachts niet warm krijgen en vat ik altijd wel kou en wordt ik ziekig, met long, hart, hoofd en zenuwpijn wakker.

sinds 2011weet ik nadat ik per toeval bloed liet prikken dat ik hashimoto heb en mijn schildklier slecht werkt.

na een jaar medicatie met euthyrox en nu binnen de normaalwaarden zou ik met goed moeten voelen.

ik voel me wel ietjes beter, maar wordt bijna elke dag nog gaar en lichtziek wakker, vat nog steeds makkelijk kou en slaap nog steeds met 2 paar sokken en 4 kledingslagen en kachel aan

herkent iemand zich in deze klachten en heeft iemand misschien een tip

vriendelijke groet

Weet jij het antwoord?

/2500

Ook ik heb Hashimoto, maar herken zelf deze extreme gevoeligheid voor kou niet. Het koud hebben behoort wel tot 1 van de verschijnselen van Hashimoto. Je schrijft, dat je nu door de medicatie goed bent ingesteld. Als je de controles laat doen bij de huisarts (is dat nu nog 1x per 1/2 jaar of vaker?), dan raad ik je aan om je naar een endocrinoloog te laten doorverwijzen. Het ècht goed instellen van de medicatie is een specialisatie en kan moeilijk zijn. Daar zijn dan meer onderzoeken voor nodig, die beter uitgevoerd kunnen worden door een endocrinoloog. Het is zeker raadzaam, mede ook gezien je andere klachten, om er eens goed door een deskundige naar te laten kijken. Toegevoegd na 53 seconden: Ik vergeet een bron: misschien heb je er iets aan: http://www.hypomaarniethappy.nl/watishypothyreoidie.htm

Misschien is er toch nog hoop voor je.. Want je zegt dat je pas sinds kort binnen de normaalwaarden zit. En je beter gaan voelen loopt bijna altijd achter het bereiken van de goede waarden aan. Daarbij moeten sommigen heel laag in de normaalwaarden, soms wel eens te laag (onderzoeken wijzen wisselend uit dat dit niet goed of wel goed zou zijn). Zelf weet ik dat ik mij rond een TSH waarde van 0.8 (meestal normaalwaarden TSH 0.4-4) het beste voel. Met 2 ben ik een dweil. Andere Hashimoto patienten, of hypothyreoïdie patiënten hebben misschien wel die TSH van 2 nodig, voelen zich overgedoseerd, hyperig, met een lagere TSH. Gemiddeld heeft een gezond persoon zo ongeveer een TSH van 1.2. Dat is een eerste goed streven. En dan zoeken bij welke TSH je je het beste voelt. Wel kan de TSH wat wisselen tussen dagen en over de dag. Prik dan ook steeds op dezelfde momenten. Nuchter, ‘s morgens vroeg en daarna medicijnen innemen geeft beste prikwaarden om te vergelijken. Let verder op het consequent innemen, nuchter van de medicatie. De tijd tussen inname en eten minstens half uurtje nemen en zo mogelijk steeds ongeveer dezelfde tijd ertussen. Dat geeft de stabielste instelling. Want de medicatie blijft lang in het lichaam. Zie verder info in de link hieronder. Het kostte mij meer dan een half jaar om met goede waarden, me ook echt beter te gaan voelen. Dus, met wat geduld kan het best nog veranderen. Waar je ook vaker op moet letten als klachten niet (genoeg) verbeteren: andere auto-immuunziekten. Zoals bijvoorbeeld vitamine B12 tekort, omdat bepaalde cellen in de maag vernietigd worden of zijn. Dan wordt alle vitB12 die je eet niet opgenomen in de darm. Want die cellen in de maag maken een stofje dat nodig is voor het opnemen van vitB12. Klachten van vitB12 tekort kunnen heel erg op die van de schildklier lijken. En daar dus aan toegeschreven worden. Succes met zoeken naar je persoonlijk goede instelling, want uit je verhaal denk ik dat je daar nog niet helemaal bent. Voor meer informatie, lees de link.

Bronnen:
http://www.schildklier.nl/media/www_schild...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100