Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

pijnlijke loszittende velletjes in de hoekjes van de vingernagels. wat doe ik daar aan?

soms word het een klein wondje dat vuurrood is; ontstoken dus.
als je dan bijv. ontsmettingsmiddel gebruikt of nagellakremover bijt het enorm!
wat doe ik er aan, maar vooral: hoe kan ik voorkomesn dat het terug komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Minimaal 2 maal daags handen, nagelriemen goed insmeren met een echt vette crême. Kies voor een pot uierzalf, dit is echt vet en werkt prima mits dagelijks gebruikt https://www.kruidvat.nl/bogena-uierzalf/p/21638 Voor het slapen gaan insmeren (en katoenen handschoenen aan) voor optimaal resultaat. Houdt het dagelijks insmeren vol voor blijvend effect. Vergeet niet ook de nagelriemen dagelijks terug te duwen met een bokkenpootje na het insmeren, wel voorzichtig je beschadigt ze hier gemakkelijk mee. Als het ontstoken is in water met soda weken. Niet aan de velletjes trekken, laat ze maar. Teiltje met ca. 1 liter gekookt water, los hierin 1 eetlepel natuurzuivere soda (ook Baking Soda kan) of Biotex Groen op. Wacht tot de temperatuur minder heet is en dan 10 min. je vinger erin houden. Probeer dit 3 maal daags te doen. Onder 'nagelriemontsteking: Fijt' staat meer informatie in de bron. Als de ontsteking verergert ga dan naar de huisarts, neem het serieus. ==>Let op: indien er sprake is van diabetes GEEN soda-badje nemen!

Bronnen:
https://gezondetips.nl/ontstoken-teen-of-vinger
https://www.medicamarkt.nl/katoen-zachte-o...

Er bestaan speciale vellentangetjes om op een goede manier een naast de nagel hálf losgekomen en héél hinderlijk velletje weg te knippen, zónder er aan te trekken. Dat scheelt, en dan hoeft het ook geen wondje te worden. “Velletjes verwijderen: het is verleidelijk om aan losse velletjes te peuteren of te trekken. Doe dit niet! Je beschadigt hierdoor de huid en maakt deze nog gevoeliger. Gebruik hiervoor een speciale vellenschaar of vellentang. [...] “ Mijn antwoord luidt dus: netjes meteen wegknippen als zo’n velletje zich laat voelen. Heb je alleen zo’n vellentang voor nodig. Ik heb er zelfs 2, om ook tijdens mijn buitenwerk er meteen iets aan te kunnen doen, zonder er aan te trekken dus. Toegevoegd na 15 minuten: Zie de afbeeldingen in de bronnen van piratekitty en bol.com.

Bronnen:
http://beauty.piratekitty.nl/wp-content/up...
https://www.bewustwinkelen.nl/nieuws/weg-m...
https://www.bol.com/nl/p/nagelknipper-vell...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100