Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom knakken mijn gewrichten als ik mijn hand draai?

Elke keer als ik mijn hand draai, knakt de ellepijp. Ik kan het zo vaak doen als ik wil, maar ze blijven knakken, terwijl mijn vingers maar over een aantal minuten weer kunnen knakken. (Ik heb dit ook aan mijn knie als ik de trap oploop.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens orthopeed Peter Brownson van The Bone and Joint Centre van het Spire Liverpool Hospital is het heel normaal dat gezonde gewrichten allerlei geluiden maken. Niets om je zorgen over te maken dus. Gaat het kraken en knakken echter gepaard met pijn en stijfheid, dan kan er wel wat aan de hand zijn. Het kan een aanwijzing zijn dat er sprake is van gewrichtsslijtage. Dit wordt artrose genoemd. Het geluid ontstaat doordat het kraakbeen en bot van structuur veranderen. Bij de meeste gewrichten wordt het krakende geluid normaal gesproken veroorzaakt doordat twee structuren over elkaar heen schuiven.

Bronnen:
https://www.bewegenzonderpijn.com/kraken-k...