Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn deze bulten om mijn vinger?

Ik heb deze bulten al best lang op mijn vinger zitten (zie foto) maar weet iemand wat ze zijn? Ze doen trouwens geen pijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijken wratten, zelf had ik ook wratten die er bijna exact zo uitzagen. Als je het nog echt zeker wilt weten kun je het beste naar de huisarts gaan.

Het lijken mij eerder mucoïd cystes dan wratten. Een mucoïd cyste zit op het laatste gewrichtje van de vinger of rond het nagelbed. Het is een met vloeistof gevulde verdikking van de peesschede. Dit komt het meest voor op de wijs- en middelvinger van de dominante hand. Gezien de foto klopt dat bij jou. De cyste wordt waarschijnlijk veroorzaakt door slijtage van het onderliggende gewrichtje in combinatie met het omliggende steunweefsel. Hierdoor kan er een lek optreden van gewrichtsvloeistof. Deze vloeistof hoopt zich op vlak onder de huid en vormt zo een mucoïd cyste.

Bronnen:
http://www.isala.nl/patienten/folders/6325-mucoid

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100