Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bestaat er zoiets als een voetverkleining?

Ik heb als vrouwzijnde namelijk maat 44 en ik kan dus totaal geen leuke schoenen vinden of 'even snel' schoenen shoppen, daar moet ik dan altijd naar speciaalwinkels voor...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat bestaat. Vooral in de Verenigde Staten zijn operaties om mooie of kleinere voetjes te krijgen de orde van de dag. "Onze business is booming," zegt Oliver Zong, een orthopeed uit New York City. En niet alleen vrouwen willen mooiere voeten, ook steeds meer mannen weten de weg naar de orthopedisch chirurg te vinden."Tijdens het dragen van sandalen schamen ze zich voor hun voeten wanneer die er niet zo goed uit zien," aldus Zong. Ook in Nederland zijn er klinieken waar voeten worden geopereerd, puur om ze er mooier uit te laten zien. Het is niet bekend hoeveel vrouwen zo een operatie in ons land ondergaan.

Bronnen:
http://www.cosmeticsurgerytoday.com/minima...
http://www.ml75.nl/?page=2&id=326895&nt=12...

Een voet is een zeer complex onderdeel van het menselijk lichaam. In je voeten zitten meer botjes dan in de rest van je lichaam. Derhalve denk ik dat het niet mogelijk is om je voeten te laten verkleinen.

Nee dat kan niet volgens mij,maar er zijn zat online shops die maat 44 verkopen.

Lijkt me inderdaad erg lastig, maar ik denk niet dat dat kan... Het corrigeren, verwijderen etc. van bepaalde delen van je lichaam gaat vooral om vet/huid weefsel. Je voeten bestaan voornamelijk uit botten en dit is niet zomaar weg te halen...

Ja hoor dat bestaat, tenminste de voet word niet verkleint , maar het is mogelijk een kootje van je tenen ertussen uit te laten halen. Om zo een kleinere schoenmaat te krijgen, tientallen jaren terug heeft een familielid van mij deze (zeer) ingrijpende ingreep uit laten voeren.

Waarom zou je dat willen? ik ben sowieso niet van "dingen" veranderen aan je lichaam.. ik bedoel je bent wie je bent, en dat is niet voor niks zo.. en er zijn ook echt wel grote maten schoenen, misschien wat lastiger te vinden, maar ze zijn er! en anders herenmaten.. want tegenwoordig zijn er ook heel veel schoenen die door mannen en vrouwen worden gedragen.. Allstars Nike's Vans,....en ga zo maar door, Succes met schoenen kopen! ;)

Ach, er is geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan, en zo heeft de een dit, en de ander dat. Naar een beperkt aantal schoenwinkels kunnen om leuke schoenen te kopen is beslist niet het einde van de wereld, en zeer beslist niet waard daarvoor een ingrijpende operatie te ondergaan. Ook neemt het aantal winkels met damesschoenen in grote maten hand over hand toe. Het 'beste' wat ze kunnen doen trouwens, omdat de voet een ZEER ingewikkeld lichaamsdeel met heel veel botten, spieren, pezen en zenuwen is, is een stukje van de grote teen weghalen. Daarmee win je eigenlijk maximaal een maat, twee als je geluk hebt, en kom je dus op maat 42-43 uit. Nog steeds niet makkelijk om schoenen te kopen, en bovendien heb je dan een lastigere breedtemaat. (Ik heb maat 39 wijdte I, en kan ook vrijwel nergens fijne schoenen kopen). Een echte voetverkleining bestaat niet, of je moet het doen zoals vroeger in China : jong beginnen met je voeten dag en nacht strak in te zwachtelen zodat ze ernstig gehinderd worden in hun groei. Okee, je kunt er niet op lopen, maar ze zijn wél lekker klein. Gelukkig ligt die tijd achter ons.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100