Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe verminder je littekens van brandwonden?

Ik heb mij een paar dagen geleden verbrand en heb daardoor (2e-graads denk ik) brandwonden. Ik heb daardoor nu 5 littekens. Mijn vraag is hoe ik deze verminder? Ik heb op internet gekeken maar daar kreeg ik alleen maar dure zalfjes etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

oppervlakkige graad II: vanuit de vele nog resterende epitheliale elementen volgt spontane re-epithelialisatie met genezing binnen 2 à 3 weken Toegevoegd na 3 minuten: De zogenaamde gespecialiseerde littekencrèmes zouden volgens verschillende artsen immers geen toegevoegde waarde leveren aan het herstel van het litteken. Dokter Dierickx: 'Een hydraterende crème is vooral effectief door de massage waarmee je hem insmeert. Het is niet zozeer de crème maar wel de masserende beweging die de fibroblasten in de huid stimuleert zodat je een mooier litteken krijgt.' Toch gaat dokter Dierickx niet akkoord met de bewering dat specifieke littekencrèmes geen extra effect kunnen opleveren. 'Zolang een wonde op een normale manier geneest, kan je aan de slag met ee hydraterende crème, maar als we zien dat het met een litteken de verkeerde kant opgaat, als het bijvoorbeeld dik wordt, gaan we toch gespecialiseerde crèmes, vaak met siliconen, gebruiken.' Hydraterende crèmes, zoals de klassieke blauwe Niveacrème of Vaseline, vind je bij de supermarkt en de drogisterij.

Bronnen:
http://www.brandwonden.be/index.php/ernst-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100