Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is er met mijn handen aan de hand?

Ik heb al een aantal weken last van 'gespannen' handen(+pols). Ze hebben een soort van gespannen pijn die af en toe door steekt door mijn lichaam (ik weet niet hoe ik dit op internet kan vinden) Ik heb telkens het gevoel dat ik mijn vingers en pols wil strekken, omdat dit mij een goed gevoel geeft. Ik zet dus de hele tijd druk op mijn handen, vingers en polsen, maar het helpt niks. Mijn handen knakken ook vaak (zonder intentie om ze knakken). Ik ben 16.

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet langer mee rond blijven lopen en zo snel mogelijk een arts raadplegen. Deze verschijnselen zouden op een reumatische aandoening KUNNEN duiden. Sterkte!!

Het kan een tijdelijk "gewoon iets raars" zijn waarvan je de oorzaak nooit zult ontdekken. Het kan echter ook reuma zijn, of artritis, of een beknelde zenuw, of een geïrriteerde pees, of een probleem met de bloedsomloop, of diabetes, of een nierprobleem, of ... enzovoort. Ga dus naar de huisarts en laat die jou onderzoeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100