Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je door neuspoliepen die bloeden, bloed in je mond krijgen?

Ik heb verschillende onderzoeken gehad (slokdarm, maag en neus). Uit het neusonderzoek bleek dat ik gevoelig slijmvlies, neuspoliepen en een scheef neustussenschot hebt. Daaraan moet ik dan ook geopereerd worden na mijn zwangerschap. Voor mijn zwangerschap had ik sporadisch bloed in mijn mond snachts (meestal in combinatie met bloed in slijm bij snuiten). De laatste tijd steeds vaker, soms ook overdags. Het gekke vind ik alleen dat het meestal in mijn keel loopt. Misschien door mijn neuspoliepen waardoor mijn neusgaten (bijna) dicht zitten? Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neuspoliepen kunnen bloedingen geven doordat er veel kleine bloedvaatjes in de poliepen lopen. Overdag loopt dat bloed uit je neus doordat je dan staat of zit. Als je ligt loopt het bloed naar achter. Daardoor komt het in de keelholte terecht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100