Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan de oorzaak zijn van extreme vermoeidheidheid?

Een stukje voor info:
Ik ben 25 jaar, heb ADHD, studeer aan de universiteit en feest met enige regelmaat.
Een maand geleden was ik jarig. Dat weekend heb ik een avond flink gedronken en wat cocaine gebruikt. De week erna begon ik met frisse moet aan de studie en ben ik 4 dagen in de bieb geweest, heb ik veel koffie gedronken en heb ik 3 keer gefitnessed. Dat weekend heb ik rustig aan gedaan.
De dinsdag na dat weekend voelde ik me ineens erg moe en duizelig. Geen idee waarom. Die avond had ik een feestje waarop ik veel heb gedronken en mdma heb gebruikt. De dag erna was ik vroeg uit de veren en heb ik hard gestudeerd. En koffie gedronken. De dag erna (vrijdag) had ik weer een feestje waarop ik stevig heb gedronken en geblowd. Die zaterdag voelde ik me prima en voor de rest het weekend rustig aan gedaan. Die zondag was ik aan het werk en voelde ik me kortademig en vermoeid. De hele week die erop volgde was ik moe, duizelig en had ik hoofdpijn (niet heel extreem). Die vrijdag ben ik wel gaan feesten, flink gedronken en geblowd.
De week die volgde op dat weekend werd ik steeds vermoeider en heb ik eigenlijk weinig uit kunnen voeren. Toch heb ik die vrijdag een avond stevig gedronken en cocaine gebruikt, ik heb drie uur geslapen die nacht. Op zaterdag was ik erg moe maar voelde ik me niet heel slecht. De zondag daarna was ik erg moe en had ik een ziekig gevoel. Dit is eigenlijk blijven hangen en lijkt niet minder te worden. Ik ben ontzettend moe. Wat kan de oorzaak zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoi mede ADHD-er, Je bent jezelf keihard aan het opbranden. De laatste tijd heb je het erg gezellig gehad met al je feestjes en zelfmedicatie in de vorm van drugs, koffie en alcohol. Zoals je misschien wel weet hebben ADHD-ers niet de filters die de doorsnee mens wel tot zijn beschikking heeft. Alles komt binnen: belangrijk of onbelangrijk, relevant of niet, duizend en een gedachten die aan andere gedachten gekoppeld zijn, geluiden, geuren ect dit in combinatie met de drukke tijd die je achter de rug hebt én je studie kan ervoor zorgen dat je overprikkeld raakt en oververmoeid bent. Probeer wat rust in je drukke schema te plannen zodat je je weer wat kunt opladen. Je zult je levensstijl vast nog wel even vol kunnen houden gezien je leeftijd, maar er komt zeker een tijd dat je beter voor jezelf moet proberen te zorgen. Vooral als je je studie wilt volbrengen. Ik weet niet of je ooit een ADHD traject gevolgd hebt waarin je geleerd wordt met de voor en nadelen van onze "bedrading" om te gaan. Bij Psyq hebben ze geweldige groepsbijeenkomsten waar je het beste uit je ADHD leert te halen, mét of zonder medicatie. Zelf ben ik helaas pas op mijn 43e getest op ADHD waardoor mijn leven grotendeels aan mij voorbij gegaan is terwijl ik als een kip zonder kop van de ene naar de andere prikkel aan het rennen was. Het zou zo zonde zijn als jij over pakweg twintig jaar ook op een onvervuld leven moet terug kijken. ..s

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100