Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heeft mijn vriendin een tekenbeet opgelopen? (zie foto)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zou erythema migrans (EM) kunnen zijn en het is niet onverstandig zijn dit even aan huisarts te laten zien want als het echt van een tekenbeet is dan kan ze een kuur krijgen.

Bronnen:
http://www.tekenbeetziekten.nl/symptomen/

Bij besmetting met de bacterie die Lymeziekte veroorzaakt is er vaak sprake van het ontstaan van een rode plek die vanuit het midden verbleekt, zie bijvoorbeeld foto's op http://www.lymenet.nl/info/erythema-migrans Op jouw foto is (nog) geen kenmerkende rode ring zichtbaar, dus het zou ook een steek van een ander insect kunnen zijn. Vaak is het voor de huisarts ook moeilijk te zien of het om een tekenbeet of om een ander insect gaat. De plek waarop de uitslag zit is vrij zichtbaar, dus het zou eigenlijk opgevallen moeten zijn dat hier een teek heeft gezeten. Alleen teken die langer dan 24 uur op de huid hebben gezeten kunnen een besmetting met de Lyme-bacterie veroorzaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100