Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom verdwijnen wratten als je er ducttape op plakt?

Volgens mijn huisarts verdwijnt een wrat door er een tijdje ducttape op te plakken. De wrat zou door een bepaalde stof van het tape zacht worden en vervolgens tot huidnivo afgevijld kunnen worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is nooit afdoende onderzocht, maar vermoedelijk wordt door de interactie tussen de lijm en de wrat het immuunsysteem gemobiliseerd om de wrat weg te werken.

Bronnen:
http://www.huidinfo.nl/wrattentherapie%20m...

Wratten verdwijnen niet op deze manier. Het is vervelend dat je huisarts daarin gelooft. Je moest hem maar eens dit onderzoek laten lezen van "Huisarts en Wetenschap". "In dit zesweekse onderzoek was transparante duct tape niet effectiever dan placebo. De duct tape was onhandig in gebruik door de slechte kleefkracht en het veroorzaakte een huidreactie bij 15% van de kinderen. Verder onderzoek met een langere follow-upduur zou alleen nuttig zijn met een tape die beter plakt. " http://www.henw.org/archief/volledig/id270-duct-tape-of-een-placebo.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100