Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Weet iemand wat dit is?

Ik heb al een tijdje last van mijn mond.
Eigenlijk is het het het tandvlees om een kies.
Alleen wat zo vreemd is is dat ik er maar een paar dagen last van heb en dan weer een week of 2/3 niet.
Elke maand heb ik er ongeveer 3 dagen last van.
En het doet echt heel erg veel pijn.
Weet iemand wat het is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het is een zwakke plek in je mond. probeer het goed schoon te houden met liefst een elektr tandenborstel én gebruik van een waterpik. dan houdt je dit soort ontstekingsachtige verschijnselen goed onder controle. zwakker tandvlees op die plek. bij mij geldt dat sinds ik de mondhygiëniste bezoek dit soort verschijnselen verleden tijd is. zij maakt 3 tot 4x p/jr mijn gebit schoon en zo voorkom ik tandvleesproblemen. gaat echt veel beter! geen last meer. (mogelijk heb je er een paar dagen per mnd extra last van omdat dan je hormonale huishouding anders is. dit is een aanvullende suggestie, een vermoeden.)

Bronnen:
Eigen ervaring

Het kan zijn dat er een kleine ruimte zit tussen die kies en de daarnaast gelegen kies of tand. Daar kunnen zich minieme etensrestjes ophopen die vervolgens ervoor zorgen dat het tandvlees op die plek wat gaat ontsteken. Daar heb je dan last van totdat die plak verwijderd wordt of raakt. Dat kán vanzelf gebeuren doordat je bijvoorbeeld op iets stevigs kauwt, maar je kunt het ook met flossen of stoken zelf bewerkstelligen.