Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat kan ik het best doen tegen plotselinge hoge rugpijn?

vanochtend na het trainen maakte ik een verkeerde beweging, waarbij ik een best wel harde knak hoorde in mijn rug.
het doet erg zeer en als ik m'n hoofd naar achteren of naar de zijkant doe wordt het nog erger.
omdat het vandaag zondag is kan ik niet naar de fysio ofzo gaan dus vraag ik me af wat ik het beste kan doen om de klachten te verminderen.
aspirine of rustig bewegen, koud bad etc....

Weet jij het antwoord?

/2500

Een rugwervel die of verschoven is of juist losgekomen is. De laatste mogelijkheid is de meest aannemelijke, dat geeft een behoorlijke knak die hoorbaar is. Als dit samengaat met enige spierpijn dan wat paracetamol en warm houden. Na enkele dagen moet het over zijn. Als De wervel mogelijk op zijn plek geschoven is zou je na enkele minuten die al niet meer moeten voelen. Dus blijft de spierpijn over. Na een weekje niet over even langs de huisarts maar zal niet nodig zijn. Spoedig herstel gewenst.

Warm houden( dikke das over de schouders), schouders rollen. hoofd rustig draaien en bewegen van oor naar schouder, voortzichtig blijven bewegen en veel geduld.Neem een paracetamol, dan krampen de spieren minder en beweeg je beter en meer ontspannen, zodanig dat andere spieren niet verkeerd belast worden.Warmte is van belang en zeker geen koude pakkingen of bad of zo!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100