Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn aft bloed, moet ik hem nu nog aanstippen met Pyralvex?

Als Pyralvex echt enorm brand, moet ik er dan nog wel mee doorgaan? Gisteren 3 keer aangestipt (begon later op de dag), vandaag vanmorgen alleen nog. Vanmiddag bloedde de aft namelijk! Op aanraden van vrienden gebruik ik het nu voor het eerst.

Er staat dat het een "wat branderig gevoel" kan geven. Mijn pijngrens is redelijk gemiddeld en bij de andere aft brand het inderdaad niet zo erg. Die begint nu licht de slinken, al vraag ik mij af of het door het spul komt. Bij de andere aft brand het heel erg (voor 1 minuut, dan neemt de pijn af) maar nog geen enkele verandering. Maar dus wel bloed. Ik heb redelijk vaak aften, maar bloed is er nog nooit uitgekomen.

Iemand ervaring mee? Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niets moet natuurlijk; en in jou geval zou ik het ook niet meer doen. Er is geen enkel goed onderbouwd onderzoek dat een positieve werking van de pyralvex op aften laat zien; eerlijk gezegd kan ik ook geen slecht onderzoek vinden... Het is dus maar zeer de vraag of het überhaupt zin heeft om pyralvex op aften te smeren. Op zich kan het ook geen kwaad om pyralvex erop te smeren. Als je het prettiger vindt om zoiets er wel op te smeren dan is dat dus geen enkel probleem en zou ik (normaal gesproken) zeggen dat je het zelf uit moet maken. Nu doet het je erg pijn, terwijl je er dus hoogstwaarschijnlijk geen baat bij hebt. Waarom zou je het dan toch wel doen? Uiteraard blijft het je eigen beslissing, maar ik zou ermee stoppen. Overigens: aften trekken zo goed als altijd na een paar dagen weer weg, of je nou wel of niet smeert met pyralvex. Als je er erg veel pijn aan hebt dan kan je via je huisarts verdovende gel krijgen. Dat kan je op je aft smeren; hij geneest dan niet sneller maar je bent ten minste even van de pijn af. Dat kan ook gebruikt worden bij een bloedende aft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100