Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kreeg ze een epilepsie aanval?

Tijdens de les begon een meisje uit mijn klas ineens heel erg te schudden ze schudde zo erg dat ze op de grond viel. Enkele seconden later was ze weer bij bewustzijn. Ze vertelde me dat ze zich duizelig voelde en daarna wakker werd. Ze heeft GEEN epilepsie maar ik vraag me af hoe en waarom dit gebeurde.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tja, lastig om met zekerheid te zeggen. Het is in ieder geval niet een erg typisch verhaal voor een epileptisch insult. De aanval was wel erg kort en ook het beloop daarna is atypisch. Dat sluit een insult natuurlijk niet helemaal uit. Wat er dan wel gebeurde is zo ook niet te zeggen. De mogelijkheden gaan van onschuldig (zoals stress, hyperventilatie, te lage bloeddruk enz) tot aan ernstig (zoals hartritmestoornissen) . Ook als het wel een insult was moeten we ons afvragen waarom ze een insult kreeg. Bij jonge kinderen is een insult vaak een eerste uiting van epilepsie, maar op wat oudere leeftijd is de epilepsie vaak een symptoom van een ander probleem in het hoofd (zoals aanlegstoornissen, tumoren.) Zoals gezegd hoeft het dus allemaal niet ernstig te zijn, maar ik denk dat ze beter wel langs haar huisarts kan gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100