Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat moet je doen als je je hand hebt verbrand met een stijltang en het is rood en beetje dik en het ligt open en het doet veel pijn ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Goeie kokosolie (zelf getest, na vastpakken soldeerbout) Eerst koelen zoals crea het zegt. Dan een verbandje met kokosolie en af een toe een beetje aanvullen. http://zaplog.nl/zaplog/article/dertien_bewezen_geneeskrachtige_eigenschappen_van_kokosolie

Bronnen:
http://zaplog.nl/zaplog/article/dertien_be...

Om te beginnen had je eerst minstens 20 minuten moeten koelen met lauw stromend water. Het ijs had je niet moeten doen, daarmee maak je het juist erger. Als het hele verbrande gebied alleen rood is met misschien wat zwelling (naast de pijn) dan is het een eerste graads brandwond. Dit gaat met een paar dagen over en behoeft geen behandeling. Sommige mensen vinden het fijn om er aftersun op te smeren, dat is geen probleem. Als er naast de roodheid een blaar vormt is het tweede graads verbrand. Dek de blaar af met een vette gaas en daaroverheen een normaal gaas of verband. Eventueel kan je zelf vette gaas maken door vaseline op een normaal gaas te smeren. Het beste kan je een goede laag flammazine op een gaas smeren en dat op de blaar leggen, maar flammazine is in Nederland alleen op recept te krijgen. Elke tweede graads brandwond die groter is dan je duimnagel behoeft medische zorg. Als de blaar dus groter is dan je duimnagel kan je beter langs je huisarts, dat kan ook morgen; gezien het weekend dus via de huisartsenpost. Als er ook een bleek en gevoelloos deel in de wond zit dan is het een derde graads brandwond. Behandeling die als een tweede graads brandwond, met als verschil dat elke derde graads brandwond door een arts gezien dient te worden. Als je hem netjes verzorg t kan dat in principe ook tot morgen wachten. Bij twijfel moet ik je echt aanraden een arts op te zoeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100