Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Paarse (prik)bulten, wat kan dat zijn?

Vrijdag met me voeten in het water gezeten, heb nu paarse prikbulten op me voeten, jeukt als een gek wat kan dit zijn? (3stuks)

Toegevoegd na 10 uur:
Ik ben dus echt gestoken, alleen geen idee waardoor en het word dus paars

Weet jij het antwoord?

/2500

Als aller eerst een vraag. Heb je het vaker gehad? Ik denk het niet. Zo ja, dan zou het waterallergie kunnen zijn. Ook kan je last hebben van eczeem, dat komt veel voor bij dit warme zomerweer. Het beste is om even naar je huisarts te gaan en er een zalfje voor kopen. Ik had het vroeger ook en het werkt wel. Zo min mogelijk krabben, peuteren en het zalfje er dik opsmeren. Het werkt vaak prima, ook tegen o.a. vochtbultjes. Toegevoegd na 3 minuten: Het kan eventueel ook komen door waternetels, dat zijn een soort brandnetels in het water. Als het eczeem is, zo min mogelijk krabben. Als het brandt nadat je per ongeluk hebt gekrabt niet in het water doen! Dat verergert de jeuk en de eczeem zelf. Bepanthen kan helpen wil het echt zeer doen en jeuken.

Bronnen:
http://www.bepanthen.nl/producten/bepanthen-zalf

kan het zwemmers eczeem kunnen zijn ?

Water kan ook besmet zijn geweest met blauwalg. Blauwalg kan ook huidirritaties geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100