Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kun je verstopping door melk voorkomen?

En waardoor treed de verstopping op. En ben op zoek naar een goede vervangers.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als jij verstopping krijgt door melk, heb je mogelijk een soort lactose intolerantie. Heb je naast de verstopping ook andere klachten als buikpijn of gasvorming? En weet je zeker dat het door melkproducten komt? Je kunt even kijken of je wel voldoende vezels op een dag binnenkrijgt, om uit te sluiten dat het daardoor komt. Verder zijn er wel vervangers voor melk, zoals sojamelk, rijstmelk, kokosmelk etc. Ligt er aan waar je het voor wilt gebruiken wat je als vervanger kunt gebruiken.

Wanneer je een latose intolerantie hebt, maak je minder of geen lactase aan in je darm. Dit heet: lactasedeficiëntie. Daardoor kunnen de darmen anders op melk reageren. Meestal ontstaat diarree. Maar verstopping komt ook voor. Er bestaat lactase in tabletvorm. Wanneer je die neemt voordat je melkproducten eet of drinkt zijn je darmen in staat om de lactose goed op te nemen. Als dit niet werkt kun je een diëtist vragen om advies. Melk en aanverwante zaken komen in allerlei vormen voor in ons voedsel. Bijv.: melkeiwit, melkvet, melksuiker e.d. Er zijn een heleboel vervangers waarvan melk wordt gemaakt. Van soja wordt o.a. melk, vla en yoghurt gemaakt. Maar er bestaat ook havermelk, amandelmelk e.d.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100