Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

pijn rondom mijn "levensknobbel" tussen nek en rug... wat kan deze pijn veroorzaken?

Ik heb pijn aan de knobbel onderaan de nek. Men noemt dit ook de levensknobbel omdat naar verluidt een slag op die knobbel erg gevaarlijk is.
De knobbel voelt ook "voos" aan, dus wat gevoelloos. Als ik rondom de knobbel druk voel ik erge pijn. Er is ook pijn aan de zijkanten van de nek, naar de schouders op dus.
Door wat kan dit komen? Is het nodig om een arts te raadplegen of wacht ik liever nog wat af?
Is er een "psychische" verklaring voor het fenomeen?
(BTW als ik 's ochtends wakker wordt, zijn er ook altijd 2 tenen die gevoelloos aanvoelen... kan het één met het andere te maken hebben?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vermoeidheid, drukte, stress, onvoldoende rust veroorzaken pijn aan nek en schouders. Het is zeker psychisch omdat je te veel denkt over alles en nog wat. Kortom "er ligt teveel druk op je schouders"! Gun jouw lichaam wat rust. Een serie massages, bezoekje aan de sauna en goed uitrusten kunnen enorm helpen. Anders naar de huisarts. Over de tenen ik denk dat geen verband tussen is. Succes

Klinkt als een beknelde zenuw, ik heb het met mn schouderblad. Even naar de huisarts dus, waarschijnlijk krijg je een doorverwijzing naar een fysio.

Je kunt de assistente van je huisarts bellen en je probleem voorleggen. Zij kan dat eventueel bespreken met de arts en zo kunnen jullie bekijken wat te doen. Overleg meteen ook over je tenen. Is er op medisch gebied niets aan de hand, dan kan je gaan bekijken met de huisarts, of dit gebeuren een psychische oorzaak kan hebben en wat dan opties zijn om eraan te gaan doen. Je bent ook, als ik me goed herinner, onlangs erg actief bezig geweest in je huis, misschien is de oorzaak daar te vinden, maar ook dat lijkt me goed te bespreken met een deskundige.

WAT hierin de oorzaak is, is denk ik nagenoeg via GV en zonder apart meer info over je klachten te 'weten' bijna onmogelijk ;) Maar je vraag had bijna wel mijn vraag kunnen zijn! Intussen "schenk ik er niet veel aandacht meer aan" maar heb al meer jaren vergelijkbare pijn en klachten en zelfs de tintelingen/doofheid van (bij mij dan 2-3 linker kleinste tenen en stukje voetzool) en dit in vlagen van geen en wel klachten wat het voor ook een arts lastig maakt ;) Beide pinken geven (soms)eveneens tintelingen overigens... Paar jaar geleden viel ik gewoon flauw in de keuken hier en was alleen thuis. "Stukje kwijt" en later ook overgeven en met bijkomen zag ik veel wit en bleek plafond te zijn en (nog) geen hemel oops haha! Was op achterhoofd gevallen. Wel poosje hoofdpijn, herkende dit van al veel vaker een lichte hersenschudding, nacht erop was een "2 uurs-waker" geregeld en ach rustig aan poosje.. Mijn raad aan jou is (tenzij al eerder onderzoek en foto's enz gedaan zijn?) wel naar huisarts te gaan, en leg alles goed uit en maak desnoods dubbele afspraak (20 min) consult zodat door tijdgebrek voor arts en rest patiënten geen irritaties ontstaan ;) Ook mijn huisarts 'verklaart' veel onder de noemer van slijtage en /of ouder worden, maar hopelijk is de jouwe nu wat vindingrijker en denkt goed mee! Succes!

Misschien een beknelde zenuw Als ik jou was zou ik naar de dokter gaan, die zal je waarschijnlijk naar een specialist door sturen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100