Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom ik van deze langdurige hevige buikpijn af?

Ik heb nu al 3 dagen echt erge buikpijn, ik slaap elke nacht misschien 3 tot 4 uurtjes. Ik ben uitgeput en heb echt pijn. Mijn moeder denkt dat ik mij aanstel, dus huisarts is geen optie. Het is geen menstruatiepijn, het voelt een beetje als hongerpijn, maar dan10 maal erger.. Ik hoop dat iemand een antwoord hierop heeft. Ibunprofen en paracetamol helpen ook niet

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Denk er om, het is jouw lijf en niet dat van je moeder. Het maakt niet uit hoe oud je bent, jij hebt recht om nu/morgenvroeg naar de huisarts te gaan. Misschien heb je een blindedarmontsteking of iets anders wat een leek niet kan zien. Daar is een huisarts voor en als het erg is verwijst hij je door naar een specialist. Wij kunnen van hieruit niet zien wat je mankeert. We kunnen je wel zeggen dat jij zelf het beste aanvoelt of er iets fout zit vanbinnen. Dus vertel dat maar tegen je moeder. Je mag in noodgeval ook alleen naar de huisarts, zelfs als je je verzekeringspasje niet bij je hebt.

Dit zou ook goed een blindedarmontsteking kunnen zijn! Bij mij was dat ook hongergevoel, maar dan meer de pijnvariant daarvan. Als je (voor jou gezien) rechts onder je navel stevige druk zet met je hand op je buik en je laat dan los, doet dit dan hevige pijn? Zo ja: dan heb je zeer waarschijnlijk een blindedarmontsteking waar je ZEKER niettegenstaande bij moet zijn!!!!! Jammer trouwens dat je je niet serieus genomen voelt door je moeder. Succes en beterschap!

Als je moeder je niet wil of kan helpen, dan zit er maar 1 ding op. Ga naar buiten, kijk wie er thuis is en bel daar aan. Vraag of die persoon je naar de huisarts wil brengen, te lang doorlopen met zoveel pijn in je buik, kan ernstiger worden dan nodig is. Je hebt nu hulp nodig, stel het niet uit.

Als je erge buikpijn hebt voel je zelf het beste of dat normaal is of niet. Je zult het wel met iedereen die al antwoordde eens zijn dat het niet normaal is en dat je er dus naar moet laten kijken. Krijg je ook nog koorts dan moet je zeker niet langer wachten. Als het je maag is, dan zullen de middelen die je slikt de klachten mogelijk nog verergeren. Niet zelf dokteren, maar naar een echte dokter gaan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100