Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het een goed idee om Effortil te nemen bij een lage bloeddruk?

Is het een goed idee om Effortil te nemen bij een lage bloeddruk?Of kan ik beter "gewoon" extra zout innemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ken Effortil niet, maar zeker geen gewoon zout nemen, dat is weer voor andere dingen slecht, Maar zoals de meeste van de vragen in deze rubriek, wat zegt de huisarts, misschien heb je andere medicijnen die door de effortil beinvloed worden

Heb ervaring met het nemen van effortil,en het doet wat het moet doen nl.de bloeddruk verhogen.Nog geen schadelijke bijwerkingen bij ondervonden en je krijgt er zeker geen te hoge bloeddruk van,enkel een normale.

Ik heb jaren effortil gebruikt. Kreeg het voorgeschreven via de huisarts. Ik weet dat je het gewoon ook zonder recept kan kopen maar zou dat zeker niet doen. Het is een medicijn dat je niet zomaar moet gaan slikken ook al is het vrij verkrijgbaar via internet. Lage bloedruk is veel gezonder dan een te hoge bloedruk. Alleen als je last hebt van erge duizeligheid of erger flauwvallen moet je een medicijn nemen. Beter is gewoon een lekker dropje of een haring nemen. Snufje zout over je eten, lekker bakje chips. Probeer dat eens een tijdje en laat je bloeddruk tussentijds meten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100