Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

heb een vraag wat kan dit zijn mijn oma zijn kaak staat scheef was eerts niet zo

Weet jij het antwoord?

/2500

je bedoeld echt haar kaak of haar hele mond. Als dat zo is kan ze een tia hebben gehad Toegevoegd na 1 uur: Als ze een tia heeft gehad kan ze het best de huisarts even laten komen Toegevoegd na 1 uur: voor de duidelijkheid een tia is een lichte hersenbloeding waardoor de mond scheef kan gaan staan Toegevoegd na 2 uur: Al je andere vragen zijn verdwenen. heb je nu al de huisartsenpost laten komen

De gevolgen van een herseninfarct zijn afhankelijk van waar in de hersenen het infarct optreedt en de hoeveelheid hersenweefsel dat beschadigd is. Gevolgen die er onder andere kunnen zijn, zijn: frontaal syndroom, verlamming (meestal halfzijdig), gevoelsstoornissen, gezichtsvelduitval, slikstoornissen, afasie. Deze verschijnselen kunnen ook ontstaan na een hersenbloeding. Ze worden samen beschreven onder de noemer CVA (cerebrovasculair accident).... Raadpleeg de huisarts en kom niet hier met alweer zo,n rare vraag.

Je oma moet meteen naar een arts. Het kan zijn dat ze een lichte beroerte heeft gehad. Om te vermijden dat ze een veel ergere beroerte gaat krijgen moet ze medicatie krijgen. Dus niet wachten en je oma laten onderzoeken door een arts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100